Gezellig dagje uit in Empel

EMPEL – De aanleiding vorig jaar van Cultuurfestival BrinkParade was het 35-jarig jubileum van Toneelvereniging Impla. Er volgt een tweede editie op zaterdag 29 juni waarbij vanaf 13.00 uur een podium wordt geboden aan inwoners en verenigingen uit Empel en omgeving. De organisatie van het grootste gratis toegankelijke evenement op de Brink hoopt u te mogen verwelkomen.

Door Corrianne Schijvens – van Hassel

Monique Goossens van Toneelvereniging Impla: “We wilden het 35 jarig bestaan van onze toneelvereniging vorig jaar eens anders vieren dan met het jaarlijkse toneelstuk in D’n As. Omdat we niet goed wisten wat, hoe en waar hebben we contact gezocht met Drumfanfare Exempel. En zo ontstond het idee van de BrinkParade. Naast Exempel werkt ook de Empelse Revue mee in de organisatie. Het idee werd onwijs leuk ontvangen in het dorp. Mensen reageerde verrast op de vele activiteiten die Empel te bieden heeft. Maar we hebben ook veel geleerd van dat eerste jaar, over de indeling van het plein, het geluid en het bieden van meer horecamogelijkheden.”

Alle leeftijden

Ton Geerts van Exempel: “Voor Empel en omgeving. Dat ook de omgeving van Empel hierin betrokken wordt komt doordat Exempel verder kijkt dan alleen de Empelse gemeenschap. Onze leden wonen niet allemaal binnen de Empelse grenzen maar ook vele komen van daarbuiten.” Ton van de Veerdonk van de Empelse Revue: “We bieden met dit festival vele verenigingen een podium om hun culturele kunsten te vertonen. Dat kan zijn iets wat te maken heeft met sport, kunst, muziek of toneel. De deelnemers kunnen hun culturele bezigheden aan de bezoekers presenteren. Vanaf 13.00 uur is de focus op de kinderen gericht. Het Eigenwijs Kindertheater brengt een modern sprookje. Flik Flak verzorgt demonstraties en workshops van acrogym en dans. Kinderen uit het publiek mogen hieraan meedoen. Ook kinderopvang ’t Goudvisje is aanwezig met diverse activiteiten waaronder nieuwe mogelijkheden met Art en Science. Vorig jaar lag hun focus op kleine kinderen, nu kunnen alle kinderen van het basisonderwijs deelnemen. In de kerk kunt u gaan genieten van het werk van 10 in Empel wonende kunstenaars. Zij presenteren hun schilderijen, keramiek, foto’s en weefwerk. De expositie vorig jaar leverde vele leuke reacties op. Zo stonden mensen versteld van het werk dat bijvoorbeeld hun buurman maakt.”

Avondprogramma

Ton Geerts: “De BrinkParade is er om dingen bij elkaar te brengen, om de interesses van mensen te verleggen en te delen, om aandacht voor verenigingen te vragen. Mensen komen naar het toneel kijken en zien een acrogym demonstratie. Een soort van kruisbestuiving vind dan plaats. Gaandeweg de dag gaat het programma door met activiteiten voor volwassenen. Dansschool Salsa Volcanica geeft demonstraties van dansen met een vulkanische passie. Jong Exempel en Stageband Next verzorgen optredens en Toneelvereniging Impla geeft diverse voorstellingen. Er zit geen pauze in het programma, we gaan non-stop door. Om de inwendige mens niets te kort te doen plaatsen we eetkramen en uiteraard is er ook iets te drinken te koop in samenwerking met de plaatselijke horeca. In de avonduren speelt voor u Coverband Line Up en draaien de Empelse DJ’s van Maten met Platen hun vinyl platen met veel plezier.”

Toneelkaarten reserveren

Toneelvereniging Impla brengt het stuk Fancy Fair. Fancy Fair is komisch theater en het stuk speelt zich af in Engeland op het platteland. Een gedeelte van het stuk is ingestudeerd, een ander gedeelte zal geïmproviseerd worden. De voorstelling is gratis bij te wonen maar wordt niet op de Brink gespeeld. Waar het toneel zich afspeelt is een verrassing en kan alleen bezocht worden met een gratis toegangskaart. Vanaf de Brink wordt vervoer geregeld om u naar de juiste plaats van bestemming te brengen. Kaarten zijn te reserveren via www.exempel.net/evenementen/brinkparade
Parkeren ? Het meest wenselijke is dat u met de fiets of te voet naar de BrinkParade komt. Mocht u toch met de auto komen dan kunt u parkeren in de omgeving van D’n As. Voor de laatste nieuwtjes volgt u www.facebook.com/BrinkParade.

Foto's:


0