Jaarmarkt Rondje Nuland pakt groots uit dit jaar!

NULAND – Dit jaar presenteert Stichting Nuland Promotie de veertiende editie van Rondje Nuland! Maandag 10 juni wordt een dag vol vermaak, met een mix van muziek, terrassen, marktkramen, straattheater en een keur aan spetterende activiteiten. Kortom: een leuk en gezellig evenement voor jong en oud en gratis toegankelijk. Maar niet alleen op maandag is er een evenement in Nuland, op zaterdagavond 8 juni en zondag avond 9 juni zal er live muziek zijn (orkest Live Lik ) bij Zaal Kerkzicht.

Zaterdag 8 juni wordt een jaarmarktbrunch gehouden in gemeenschapshuis de Meent. Deze brunch is bedoeld voor alle inwoners van Nuland om op een gezellige manier samen te eten, een praatje te maken en het weekend van de jaarmarkt te starten. De kosten bedragen € 8,50 per persoon. Kaartjes zijn te koop bij Albert Heijn Nuland. De brunch begint om 12.00 uur, zaal open om 11.30 uur. Schuif eens gezellig aan samen met uw familie, de buren of kennissen.

2e Pinksterdag 10 juni

Op maandag krijgen de bezoekers aan Rondje Nuland vanaf 11.00 uur een gevarieerd programma voorgeschoteld. De jaarmarkt biedt een grote diversiteit aan kramen, zodat koopjesjagers zich geen moment hoeven te vervelen.

Dit jaar staat Rondje Nuland in teken van genieten. Wordt het een ijskoud pilsje, lekker wijntje of gewoon een glaasje fris? Op meerdere locaties zijn gezellige terrassen ingericht, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van het grote aanbod aan entertainment. Ook zijn er diverse foodtrucks aanwezig, waar je het lekkerste streetfood kunt halen. Voor ieder is er wat wils!

Maar niet alleen op het gebied van eten en drinken valt er genoeg te proeven, ook op het gebied van muziek valt er een hoop te beleven deze dag. Zo verzorgt ’s morgens Harmonie Union een concert op de Kiosk aan het Prins Bernhardplein en verder zorgen diverse rondtrekkende blaaskapellen uit onze eigen regio voor sfeer en gezelligheid. Deze blaaskapellen worden gejureerd en rond 16.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

De bands Rolling Coaster & Life Like en een aantal DJ’s verzorgen spectaculaire live optredens op de diverse andere podia. Verdeeld over de hele route, word je verder verrast door diverse artiesten die met straattheater een glimlach op je gezicht toveren. Zo voeren een aantal leerlingen van ROC Tilburg leuke zelf bedachte zang acts uit.

Gratis Attracties & Entertainment

In de route zijn ook veel activiteiten en gratis attracties te vinden. Op het Raadhuisplein hebben kinderen de mogelijk om de strijd aan te gaan met de ‘Sweeper’ hierin kan de jeugd zijn of haar reactiesnelheid testen. Op het Kerkplein staat de Gekkorun: een stormbaan van 25 meter waarmee je je krachten met andere kinderen kunt meten en op het Prins Bernhardplein is er voor de allerkleinste kinderen een leuk Kinder Speel Park naast de kiosk. Bij de Rabobank zullen de Nowland Country Line Dancers een doorlopende show opvoeren van hun repertoire.
Op het AH Plein staat een draaimolen opgesteld en er zijn tal van spellen waar je aan deel kunt nemen. Ook op het kerkplein staat de vrijwillige Brandweer van ons dorp opgesteld, deze geven een aantal demonstraties van o.a. het openknippen van een auto. De Brandweer is op zoek naar nieuw jeugdig talent ter versterking van hun korps.
In de Parochiekerk is een ruimte ingericht waar je in vitrines diverse Maria beelden kunt bewonderen.
Patrick van Rosmalen & Ilse van Nuland zullen een demonstratie geven van Dogfrisbee met het 5 bordercollies in de Korte Kerkstraat.
Leerlingen van de zangopleiding van het ROC Tilburg, zullen een aantal zangacts opvoeren.
Familie entertainment zal met de act “ De Marskramer’ aanwezig zijn en zo het aanwezige publiek vermaken.

Houd voor meer informatie over Rondje Nuland onze website www.rondjenuland.nl en onze Facebook-pagina in de gaten!

Foto's:


O