Jumping Heeswijk voor iedereen

 

 

HEESWIJK-DINTHER – De 22e editie van Jumping Heeswijk wordt dit jaar van woensdag 12 t/m zondag 16 juni gehouden aan de Heibloemsedijk bij café/zaal Stanserhorn in Heeswijk. Een event dat een combinatie is van springpaardenwedstrijden en een vermakelijk programma voor iedereen in het weekend. Dat varieert van een derby en teamwedstrijden tot lachen, gieren, brullen met de King of Bingo, een avond muziek met The Velvet Roses, een stuntshow met westernpaarden en een optreden van een feestzanger. De toegang is gratis.

Door Wendy van Lijssel

In 1997 werd door een aantal leden van Rijvereniging Ruiters van Pater van den Elsen de 1e editie van Jumping Heeswijk georganiseerd. Een evenement met springpaardenwedstrijden dat zich gelijk dusdanig goed op de kaart zette, dat ook voor de komende 22e editie, ruiters uit binnen- en buitenland eraan deelnemen. “Jumping Heeswijk staat onder springruiters bekend als een goed georganiseerde grote wedstrijd met een mooie prijzenpot. Naast een goed deelnemersveld, goed parcours en mooie locatie is alles verpakt in Brabantse gezelligheid”, vertellen Debbie Lucius, Aniek Diks, Anke Offermans en Ronelle van Driel van Ruiters van Paters van de Elsen die samen met Merlin en Merel van Heugten van café/zaal Stanserhorn aan het organisatieroer staan.

Win-win

Dit jaar wordt het evenement voor het eerst in juni gehouden en dankzij Wetering Bodemtechniek uit Heesch die ter plekke gezorgd heeft voor de juiste zandbodem, verplaatst het zich naar het terrein gelegen voor genoemde horecagelegenheid. Een win-win situatie, want de familie Van Heugten zijn paardenmensen, weten qua horeca en sfeer van wanten en de organisatie kan zich daarmee volledig focussen op de springwedstrijden. “Jumping Heeswijk bevat landelijke wedstrijden in allerlei rubrieken waar internationale ruiters aan deelnemen. Woensdag zijn er ponywedstrijden en oefenspringwedstrijden. Donderdagochtend beginnen om 09.00 uur de eerste officiële wedstrijden”, wordt verteld.

Spectaculair

Ook van vrijdag t/m zondag zijn er wedstrijden, maar er is nog veel meer. Iets wat de organisatie óók belangrijk vindt om te melden want: “Dit is niet alléén een evenement voor ‘paardenmensen’, maar door alles eromheen is het écht leuk voor iedereen”, verzekeren ze. Vooral in het weekend van vrijdag t/m zaterdag wordt uitgepakt. Vrijdagavond start om 18.00 uur een derby. Een race waarbij in galop over het terrein allerlei hindernissen worden genomen. Het is spectaculair om te zien. Aansluitend wordt het lachen, gieren, brullen met de King of Bingo en zijn bijzondere prijzenpot. Zaterdag zijn ervan af 17.00 uur op leuke en ludieke wijze, onderlinge wedstrijden in teamverband. De avond wordt ingevuld door coverband The Velvet Roses die iedereen met de voetjes van de vloer laat gaan. Zondagmiddag is er om 15.00 uur een stuntshow op western paarden, waarna aansluitend de finale in de hoofdrubrieken verreden worden. Het event wordt tenslotte vrolijk afgesloten met een feestzanger.

Toegankelijk

Het genoemde 6-koppige damesgezelschap heeft het er druk mee om alles tot in de finesses te regelen, maar doet dit met net zoveel liefde als Gerard van Driel. Hét boegbeeld van de rijvereniging dat ondanks zijn respectabele leeftijd, geen moeite te veel is. Tot slot benadrukt iedereen nogmaals dat Jumping Heeswijk toegankelijk én leuk is voor iedereen. Eensgezind: “Kom kijken en laat je verrassen.” Voor meer informatie: www.jumpingheeswijk.nl

Foto: René Kuijs