Klets van ons Eigen

De vakantie nadert met rasse schreden. Bijna kunnen de koffers van zolder worden gehaald. De eerste kledingstapeltjes verschijnen. Tenminste, als daar tijd voor is dan.

Heeft u het ook altijd zo druk in juni? Het lijkt wel of iedereen tegelijk jarig is, alsof alle feesten van het jaar in één maand vallen en of het werk verdubbelt.
Ja, natuurlijk willen we goed voorbereid op vakantie. Dus is het de laatste weken nog even buffelen op het werk. En dat valt zwaar, want dat doen de laatste loodjes nu eenmaal. En gewoon werken is er eigenlijk niet eens bij, want Hemelvaart en Pinksteren halveren de weken, waardoor de laptop ook ’s avonds van stal wordt gehaald.

Oh en als je dan ook nog kinderen op de basisschool hebt, is het helemaal aanpoten. Want ja, je wilt als moeder ook wel eens meehelpen en ineens blijkt de vijfdaagse werkweek te bestaan uit één ochtend. Maandag een vrije dag, dinsdag jongste dochter jarig met trakteren op school en kinderfeestje, woensdag sportdag, donderdag studiedag en vrijdag kan er dan tussen 9 en 14 uur eindelijk wat getypt worden. Wat dus nooit genoeg is.
De kinderen zijn blij, want op een studiedag kunnen ze eens een keer naar de Efteling zonder in lange rijen te moeten wachten, maar zelfs met de gespaarde zegels kun je van één zo’n dagje ook gemakkelijk een keuken kopen bij Ikea.

De enige oplossing is eigenlijk om de laptop dan straks maar mee te nemen op vakantie, hetgeen natuurlijk gefrons van Munne Mins oplevert. Maar ik slaap toch niet uit, dus kan ik die uren maar beter benutten. De krant wordt gewoon uitgegeven als wij weg zijn. Dus wil ik als freelancer een leuk strandjurkje kunnen kopen, dan wordt het óf vooruit werken óf werken aan het strand (lijkt mij geen punt overigens).

Vrije dagen in juni – zeker dit jaar – zijn natuurlijk hartstikke fijn, want dan kunnen we nog wat klussen in- en rondom huis. Helaas zijn die kinderen dus ook vrij. En als je ze loslaat, om zelf wat te kunnen doen, hebben ze aan het einde van de dag vierkante ogen van de 10.000 TikTok filmpjes die ze gemaakt hebben (en godbetert ook geplaatst hebben op hun account).

Dus splitsen we ons op. De één neemt ze ’s ochtends mee naar oma, zodat de ander een heg kan snoeien. Dan is het de beurt aan de ander, zodat de één in verband met Pinksteren en een vervroegde deadline toch nog wat kan typen.

Gelukkig stress ik altijd heel wat af. Zonder die stress krijg ik sowieso niets gedaan en eigenlijk weet ik van tevoren ook wel dat ik alles af ga krijgen. Nu lijkt het alleen nog een hele berg werk. Maar stap voor stap wordt het minder. Stap voor stap worden de stapeltjes met kleding hoger. Totdat het werk klaar is en de vakantie begint.
Alleen die laatste loodjes he….

Groetjes Kleine Ven

Foto's:


0