Lezing over uilen

SINT-MICHIELSGESTEL – Op dinsdag 18 juni houdt Natuurgroep Gestel om 20.00 uur een lezing over uilen in Ontmoetingscentrum De Huif in Sint-Michielsgestel. De lezing wordt verzorgd door de heer Marco Renes.

Al eeuwenlang zijn mensen gefascineerd door het leven van uilen, hun vaak nachtelijke en verborgen levenswijze maakt dit bijzondere en mysterieuze vogels. Als je een uil ziet, vallen zijn grote ogen, die voorin zijn hoofd zitten, het meest op. Met die ogen ziet hij heel goed, zelfs in het pikkedonker. Daarom gaat hij ook vooral ‘s nachts op jacht. Maar waar leeft de uil, wat eet hij, hoe klinkt zijn roep, wie zijn zijn vrienden en wat zijn bedreigingen, is hij echt zo wijs als soms beweerd wordt?

Marco Renes is als Veldwerker werkzaam voor het Brabants Landschap en als zodanig betrokken bij de bescherming van uilen in Noord-Brabant. Brabants Landschap coördineert de uilenbescherming in Brabant, met name de Kerkuil en de Steenuil. Samen met de Brabantse uilenwerkgroepen zetten zij zich in om deze kenmerkende soorten van het Brabantse buitengebied te behouden en te beschermen.
Want het wordt voor de uil steeds moeilijker om geschikte broedplaatsen te vinden. Daarom plaatsen we al een aantal jaren uilennestkasten op plekken die voor uilen aantrekkelijk zijn. Tijd om deze soorten wat meer onder de aandacht te brengen. Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl.

Velduil

Foto's:


0