Olympisch badmintonspeler geeft clinic aan Bossche jeugd

ROSMALEN/DEN BOSH – Vereniging Sparrenburg organiseerde op 1 juni een gratis badmintonclinic van olympisch badmintonspeler Selena Piek voor jongeren in Den Bosch. Aan de clinic deden meer dan 40 jongeren mee, tussen de 10 en de 18 jaar. De badmintonclinic was georganiseerd in samenwerking met Cityboost Den Bosch.

Selena Piek speelde in 2016 op de Olympische Spelen en won in 2014 brons op het EK badminton. De club heeft Selena Piek gekozen omdat zij veel ervaring heeft met het geven van badmintonclinics aan jongeren. Floris, een van de organisatoren: “Selena is een voorbeeld voor heel veel mensen, en Selena kan heel goed jongeren inspireren, of ze nu beginnend zijn of gevorderd. Iedereen was super enthousiast en veel jongeren hebben een sportieve dag gehad.”

Badmintonvereniging Sparrenburg is de enige badmintonclub in Rosmalen. De club heeft een jeugd- en seniorenafdeling en heeft zo’n 150 leden, waarvan ongeveer de helft jeugd is. Iedereen vanaf 9 jaar kan lid worden. Lijkt badminton jou een leuke sport? Kom gerust een keer langs en stuur een mailtje naar bestuur@bvsparrenburg.nl.