Opera op de Parade breidt uit naar de Opera 3-daagse

ROSMALEN – Sinds 2007 brengt Opera op de Parade jaarlijks duizenden bezoekers naar de Parade die de smaak van opera en klassieke muziek op een informele manier willen proeven. Vanwege het succes van Opera op de Parade hebben philharmonie zuidnederland, Theater aan de Parade en gemeente ’s-Hertogenbosch het initiatief genomen dit unieke Bossche evenement in 2019 uit te breiden tot een meerdaags operafestival dat plaatsvindt van 25 tot en met 27 juni op de Parade én in de binnenstad.

Op dinsdag 25 juni (aanvang 20.00 uur) is het weer raak: de Parade stroomt voor de 13e keer vol voor Opera op de Parade, hét operaspektakel in de openlucht, dat ook dit jaar weer gratis toegankelijk is. Deze keer staat Offenbachs Fantasio op het programma, een romantische komedie van de grootmeester van komische opera. Een heerlijke opera om van te genieten op een klapstoeltje met een Bourgondische picknickmand vol hapjes en drankjes. Deze mag iedereen zelf meenemen, maar nog gemakkelijker is het om te kiezen voor de picknicktassen van Theater aan de Parade, waarbij het theater 2 stoelen te leen geeft. De picknicktassen zijn te bestellen op theateraandeparade.nl.
Dit jaar begint het operagevoel al ’s middags in de Bossche binnenstad. Er zijn diverse voorstellingen in de stad. Bezoek bijvoorbeeld Ik haat Opera, voor iedereen die zegt niet van opera te houden, maar stiekem onder de douche toch opera-aria’s zingt, of een mini-concert en een serenade, door Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Opera Compact, Vereniging Bossche Opera en De touwtjes in handen.

Opera concert voor Kids in samenwerking met IVC

Op woensdag 26 juni (aanvang 16.00 uur) kunnen kinderen tijdens Opera Concert voor Kids genieten van een heerlijk familieconcert. Hakim Traïdia (onder andere bekend van Sesamstraat) neemt kinderen mee naar de wondere wereld van zang en opera. Een unieke productie van het Internationaal Vocalisten Concours met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen, Vereniging Bossche Opera, Vocaal Ensemble Markant en sopraan en oud-IVC laureaat Jeannette van Schaik.

Tweede editie Opera Sing Along

Op donderdag 27 juni (aanvang 20.30 uur) vindt de tweede editie plaats van de Opera Sing Along: een meezingfestijn met de bekendste operahits, gezongen door operasterren Raoul Steffani, Laetitia Gerards en Bernadeta Astari en de popartiest Shirma Rouse. Op zondag 7 juli 19.20 uur zendt NPO 2 bij Omroep Max de Opera Sing Along uit. Vorig jaar trok de Opera Sing Along een kleine 600.000 kijkers en ontving een buitengewoon hoog waarderingscijfer van 8,1. Een geweldige score voor een eerste keer.
En de echte liefhebbers kunnen zich op dinsdag 18 juni (aanvang 19.00 uur in Theater aan de Parade) tijdens de gratis workshop Operazingen helemaal tiptop voorbereiden op de Opera Sing Along. Louis Buskens, dirigent van Brabant Koor, zorgt dat iedere deelnemer tijdens de Opera Sing Along uit volle borst kan meezingen.
Kijk voor meer informatie over de Opera 3-daagse en het volledige programma op de nieuwe website operaopdeparade.nl. De Opera Driedaagse wordt mede mogelijk gemaakt door Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer en Appèl.

Foto: Henk van Esch

Foto's:


0