Raymond Ceulemans met zoon en kleinzoons in bekerfinale driebanden in Berlicum

 

BERLICUM – Van 13 tot en met 16 juni staat het Beneluxtheater in Berlicum weer wereldwijd in de belangstelling. De KNBB Jumbo bekerfinale voor driebandenteams die daar wordt gehouden is vier dagen lang over de hele wereld live via internet te volgen. Daarnaast krijgt dit evenement een bijzonder tintje. Niemand minder dan de levende biljartlegende Raymond Ceulemans zal evenals zijn zoon Kurt en kleinzoons Peter en Bart in actie komen.

In totaal binden acht Nederlandse teams de strijd aan om de nationale driebandenbeker. Binnen die teams zijn ook enkele buitenlandse spelers vertegenwoordigd, waaronder België, met drie generaties Ceulemans. Het bijzondere hieraan is, dat de familieleden in vier verschillende teams uitkomen en er dus niet aan te ontkomen is dat ze ook tegen elkaar spelen. Ook heersend Europees en wereldkampioen en de nummer één van de wereldranglijst Dick Jaspers, die in het team van HCR Prinsen speelt, komt in actie.

Titelverdediger

Titelverdediger STZ Zundert brengt naast de Belgen Roland Forthomme en Peter Ceulemans ook de broers Barry en Rik van Beers mee naar Berlicum. Naast de eerder genoemde formaties nemen ook L&B Ledermode met kopman Eddy Merckx, Team Eekhoorn met Frans van Kuyk aan het roer, Beekman HPL, Man op maat/’t Caves (Raymond Ceulemans), Burgmans Biljarts (met wereldkampioene bij de dames Therese Klompenhouwer in de gelederen) deel. ‘t Ivoor uit Boxtel verschijnt met streekbiljarter Huub Wilkowski in de biljartarena.
Evenals bij eerdere grote biljartevenementen in Berlicum wordt het Beneluxtheater aan de Kerkwijk 61, omgebouwd tot een compleet biljartpaleis met tribunes en VIP boxen. De vier biljarttafels van de plaatselijke fabrikant Eureka vormen het middelpunt. Dit aangevuld met licht, beeld, geluid en een warme stoffering biedt het de garantie voor een ware beleving. Op donderdag, vrijdag en zaterdag speelt men vanaf 13.00 uur de poulewedstrijden. Zondag 16 juni worden om 10.00 en 12.00 uur de kruisfinales gespeeld, terwijl om 16.30 uur de finale in de planning staat. Voor alle dagen is de toegang geheel gratis.

Raymond Ceulemans, inmiddels 81 jaar, zijn zoon en twee kleinzoons zullen zeker tot smaakmakers behoren. Foto: Frans Janssen

Foto's:


0