The day will come bij Filmhuis Berlicum

BERLICUM – Filmhuis Berlicum beschikt over een nieuw filmscherm waardoor je nog meer van de films kunt genieten. Na proeffilms in april en met volgt op donderdag 20 juni om 20.00 uur de Deense film ‘The day will come’ uit 2017.

Een heftige film, gebaseerd op echte gebeurtenissen uit het eind van de zestiger jaren. Een tijd met demonstraties tegen de oorlog, Armstrong zet als eerste een voet op de maan, een nieuwe jeugdcultuur ontstaat.
Voor Erik en zijn met een klompvoet geboren jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid en blijheid ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck (Lars Mikkelsen), die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares (Sofie Gråbøl).
Elmer droomt over het astronautenbestaan en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.

Confronterend

Deze film zal je niet gauw loslaten. Je ziet confronterend gebeurtenissen en hoopt dat “de dag zal komen” dat er een eind komt aan de situatie. Het is indrukwekkend verfilmd. Regisseur Nielsen en schrijver van het scenario Sveistrup maakten eerder furore met Borgen en The Killing, films waarin de hoofdrolspelers eveneens acteerden.

Kaartjes verkrijgbaar via Beneluxtheater.nl of in Den Durpsherd direct aan de kassa te koop.
Toegangsprijs €8,00 met na afloop een gratis drankje aan de bar om nog even na te praten..

Foto's:


0