Van boek, Beekveld tot boom in de nieuwe Aachterum

 

BERLICUM/MIDDELRODE – De juni-uitgave van Aachterum bevat weer veel ‘historische stof’ om van te genieten!

Op de omslag een foto van het echtpaar Adrianus Wijgergangs en Maria Anna van Doorn, met hun vijf kinderen. Het gezin woonde op het Braakven.
Riet Wesel-van Grinsven beschrijft een onooglijk manuaal, dat wil zeggen een woordenboek, uit 1741, waarin ook Berlicum voorkomt. Enkele foto’s van ‘de Van Empels’ uit 1955 en 1997, compleet met een feestlied, zijn het bekijken (en lezen) waard.
Theo van Herwijnen verhaalt verder over een familie met de achternaam Van Beekveld. Deze naam komt al in de 17e eeuw in Berlicum voor. En weet u welk waardevol groen erfgoed er was en nog is in Berlicum Middelrode? Een artikel met veel foto’s is van de hand van Jan Lunenburg.
Opnieuw komt wijlen pastoor Knaapen met een column aan bod. Hij schreef in 1925 over zijn ‘duivelse’ kerkgangers. De redactie geeft daarop een knipoog naar ‘het eigen volk’.

Het tijdschrift Aachterum … is te verkrijgen als abonnement of los te koop bij boekhandel Wijgergangs. Informatie bij Riet Wesel-van Grinsven, r.wesel@home.nl of telefonisch:
(073) 503 2156.

De familie Wijgergangs

Foto's:


0