24 uur sporten voor KWF in Den Dungen

DEN DUNGEN – In sportief opzicht kende SC Den Dungen al een geslaagd seizoen. Tijdens de actie ‘24-uur sporten voor het goede doel’ manifesteerde de vereniging zich ook op het maatschappelijke vlak. En hoe! Het organiserend comité kon met gepaste trots meedelen dat er maar liefst zo’n kleine € 13.000 naar KWF Kankerbestrijding gaat!

Voor de goede doelenactie werden de favoriete sporten van de leden (voetbal en korfbal) aangegrepen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Er werd 24 uur onafgebroken gevoetbald en gekorfbald, van jong tot oud, van begeleider tot ouder, van oud-leden tot introducé. Iedereen wilde erbij zijn en spande zich vol overgave in! Met maar één doel voor ogen: namens SC Den Dungen laten zien dat we samen iets willen betekenen voor een ander! Ontmoetingsplaats

Door rondom de sport allerlei nevenactiviteiten te organiseren, groeide het sportpark uit tot een ontmoetingsplaats voor supporters, sponsors en andere belangstellenden die hun steentje wilden bijdragen. En zo stond echt heel SC Den Dungen op om tegen kanker te scoren! Er vond nog een bijzondere korfbalwedstrijd plaats tussen de voetballers van Den Dungen 1 en de korfbalsters van Flash 1. De heren werden met 7-4 afgetroefd door hun clubgenoten, maar uiteindelijk kwamen er alleen maar winnaars uit de strijd. Want je inzetten voor een ander – en in het bijzonder voor zo’n goed doel – geeft elke individuele deelnemer een bevredigend gevoel. Of je dat nou doet op sportief gebied of anderszins!
Het werd een enerverend weekend met sportiviteit, aandoenlijke verhalen, vrolijke muziek, passende activiteiten en emotionele momenten. Een perfecte combinatie om met het eindbedrag uiteindelijk alle stoutste verwachtingen te overtreffen!
Bij de start van de sporttweedaagse op zaterdag 6 juli om 12.00 uur sloegen de mensen van de organisatie de handen symbolisch ineen. Geduid werd op de eendrachtige samenwerking waarmee deze indrukwekkende actie tot stand gekomen was. Tijdens de slotmanifestatie op zondag 7 juli hief de organisatie de handen opnieuw ten hemel. Nu om aan te geven dat de eensgezindheid en verbondenheid onder clubleden en sympathisanten groot was. Bovendien waren het juichende armen die de lucht in gingen vanwege het geweldige resultaat. Trots

Désirée Dekkers (hoofdtrainer Flash), ) Patricia de Kort (TC Flash), Silvia Beekwilder (sponsorcommissie SC Den Dungen), Daniëlla van de Ven (Ons Clubhuis) en Dennis Persoons (bestuurslid Korfbalzaken) kregen SC Den Dungen en aanhang in beweging om te scoren tegen kanker. Zij verdienen een groot compliment voor de tomeloze inzet waarmee ze deze actie tot een succes hebben weten te maken. SC Den Dungen is trots op hen en iedereen die op zijn of haar manier meewerkte aan het slagen van deze actie.

Foto's:


0