Abt-generaal Quadrupel Houtgerijpt 2019

HEESWIJK-DINTHER – Zondag 1 december introduceert Berne Abdijbier de Abt-generaal Quadrupel Houtgerijpt. Dit bijzondere en nieuwe bier van de Stichting wordt natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. In november 2018 is speciaal hiervoor 850 liter Abt-generaal Quadrupel gebrouwen en na het gistproces op eiken vaten afgevuld om daar bijna een jaar op te rijpen. Het zijn vaten van Rum Barbados en Islay single malt Whisky Laphroaig. De Abt-generaal Quadrupel zal daardoor een vleugje van deze Rum, Whisky en het eikenhout vat opnemen.

Aan het einde van het rijpen zal het bier worden geblend en op een speciale fles van 75cl worden afgevuld. Deze special edition zal als een luxe verpakking worden aangekleed. Van de 850 liter wordt verwacht ruim 1000 flessen te kunnen aanbieden als Special Edition Houtgerijpt 2019. De flessen worden exclusief aangeboden en moeten persoonlijk bij Abt Denis Hendrickx worden afgehaald op zondagmiddag 1 december om 12u, na de mis. Deze middag wordt ook een speciaal feestprogramma samengesteld. Geïnteresseerden kunnen één fles per persoon bestellen via de website www.berneabdijbier.nl/bieren/special-edition en deze moeten echt persoonlijk worden afgehaald. Elke bestelling heeft een eigen nummer en moet pas bij het afhalen op 1 december ter plaatse worden betaald. Bestel op tijd, want op is op! Vier het leven…

Foto: De met bier afgevulde rum en whisky vaten.

Foto's:


0