Atelierroute Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Dit jaar gaat in september de vijfde editie van de Atelierroute Sint Michielsgestel van start. De route is gepland op zaterdag 14 september, zondag 15 september, zaterdag 21 september en zondag 22 september van 12 tot 17 uur.

In dit lustrumjaar hebben veel deelnemers zich ingeschreven. Er is een ruim aanbod van kunstdisciplines, technieken en locaties. De komende maanden zullen nog diverse plannen uitgewerkt worden. Zo wordt b.v. gedacht aan plattegronden, die uitnodigen tot een bezoek in combinatie met een fietsroute. Noteer de data van de route nu al in je agenda, zodat u hem niet zal vergeten! Enkele deelnemers stellen zich nu aan u voor.

Marie-Christine Renard. Berlicum

Ik ben 55 jaar, Française en 20 jaar met keramiek bezig. In interieur design opgeleid. Ik heb stages in Frankrijk bij diverse keramiekateliers gevolgd. Maak unieke werkstukken, abstract en figuratief en momenteel ben ik bezig met grotere projecten in gietporselein en kleurige aardewerk.

Mia van de Ven. Sint-Michielsgestel

Ik ben in 1983 begonnen met olieverf-schilderen. Na ongeveer 10 jaar ben ik overgestapt op het werken met pastelkrijt. Tussendoor maakte ik aquarellen en vervolgens weer een overstapje gemaakt naar acrylverf. De laatste 5 jaar heb ik me beziggehouden met het maken van diverse collages van diverse zelfbedachte onderwerpen. Dat ben ik weer gaan combineren met acryl op doek. Ik volg nog enkele schildercursussen die weer nieuwe mogelijkheden bieden.

Sonja Smulders. Sint-Michielsgestel

Ik schilder al een flink aantal jaren. Ik heb bij verschillende kunstenaars lessen en workshops gevolgd. In 2016 heb ik een 3-jarige opleiding tot Beeldend Kunstenaar bij Academie Filarski afgesloten. De schilderijen die ik exposeer behoren tot de serie Funny People en/of Dierensymfonie. De werken vinden hun oorsprong in chaos. Ik begin met diverse, vrij over elkaar aangebrachte teken/schilderlagen. Door toevoegen, ‘weg’schilderen, accentueren en vooral goed kijken creëer ik een nieuw, eigen beeld. Ik werk met acrylverf, en gebruik heldere kleuren. De vormen krijgen kracht door de lijnen die worden aangebracht. Tot slot, misschien wel het belangrijkste voor mij, is humor. Ik vind een werk geslaagd als ik moet grinniken als het klaar is! www.sonjasweb.nl

De organisatoren van de route houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Kijk ook eens op de website www.atelierroutesintmichielsgestel.nl en u kunt de route volgen op facebook en Instagram.

Foto's:


0