Buitenlokaal Haanwijk zondag open

SINT-MICHIELSGESTEL – Het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk is van april t/m september elke tweede zondag van de maand van 12.00 tot 14.30 uur open. Dus ook komende zondag, 14 juli. Binnen geven gidsen van Natuurgroep Gestel en IVN Den Bosch uitleg over Brabants Landschap en het landgoed.

Om 12.30 uur en 14.00 uur start een excursie onder leiding van natuurgidsen. De vaartocht (tegen betaling) start om 10.45 uur in Halder, daar verruilen de bezoekers het vaste land voor het water en stappen in het bootje van de Hertogboeren.

Vaartocht over de Dommel

In samenwerking met Brabants Landschap is met de Hertogboeren een vaartocht georganiseerd over de Dommel richting het Segersgemaal en terug. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (Sint-Michielsgestel). In de boot vertelt de schipper, en tevens de gids, over het Beleg van ’s-Hertogenbosch door Frederik Hendrik in 1629, over de bezienswaardigheden langs de Dommel, de bijzondere natuurgebieden en het oude veerhuis het Vaantje. De tocht start om 10.45 uur bij de steiger in Halder en duurt circa een uur.

De wandelingen onder leiding van natuurgidsen van zowel Natuurgroep Gestel als IVN Den Bosch zijn gratis. Voor de vaartocht betalen deelnemers €10,00 p.p. Beschermers van Brabants Landschap betalen €7,- p.p. (op vertoon jaarkaart of andere Landschappen). Prijzen zijn inclusief BTW. Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 50% korting, kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis mee. Betaling is contant, aan boord is geen pinmogelijkheid.
Aanmelden voor de vaartocht loopt via www.vestingfietsen.nl. In verband met capaciteit aan boord of inzet van een tweede of derde boot het verzoek om uiterlijk 48 uur van tevoren te reserveren o.v.v. ‘Publieksexcursie Haanwijk’.

Museum Romeins Halder

Tijdens de openstelling is niet alleen het buitenlokaal geopend maar ook Museum Romeins Halder opent dan haar deuren. Hier gaat u terug in de tijd naar de tijd toen hier, langs de dommel, Romeinen leefde. Het museum is geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Liever zelf op pad zonder gids? Dat kan met ‘Vossenstreken’, de avontuurlijke wandelapp voor kleine én grote avonturiers. Op Landgoed Haanwijk kunt u uit drie routes kiezen. Kijk hiervoor op www.vossenstrekenapp.com .

Foto's:


0