Doe mee met de Kinderloop

ROSMALEN – Geen 24 uur maar 24 minuten lopen voor onderzoek naar kanker. De organisatoren van de Samenloop hopen dat honderd kinderen uit Rosmalen, Den Bosch en omgeving dat komen doen tijdens de Kinderloop van Samenloop voor Hoop Rosmalen.

“We zien dat veel kinderen te maken krijgen met Kanker bij een dierbare”, zegt directeur van Kindcentrum de Groote Wielen Hanneke Hens. “Daardoor kunnen ze tijdelijk minder goed in hun vel zitten en dat beïnvloedt hun leergedrag. Daar willen we aandacht aan besteden. Dat kan door met kinderen te praten, maar ook door mee te doen aan de Samenloop voor Hoop.”
Op zondag 1 september kunnen kinderen tussen 4 en 18 jaar meewandelen met de Kinderloop en zo hun steentje bijdragen aan de bestrijding van kanker. Je kunt je kind(eren) inschrijven op de website samenloopvoorhoop.nl/rosmalen/kinderloop-rosmalen. De kosten zijn €3,- per kind. De deelnemers worden tussen 9.00 uur en 9.45 bij de ingang van het Kinderplein (op het schoolplein van de HUB) verwacht.
Alle kinderen lopen gedurende 24 minuten over het parcours, samen met de lopers die 24 uur lopen. Alle lopers kunnen rekenen op een verrassing en een medaille. Veel kinderen hebben vooraf op geheel eigen wijze geld ingezameld, zoals bijvoorbeeld heitje-voor-karweitje of statiegeldflessen inleveren. Op spectaculaire wijze wordt deze ochtend ook de opbrengst van de kinderen bekendgemaakt.

Foto's:


0