Empelse Marit bij jongste vierdaagselopers

EMPEL – Marit Steenbekkers uit Empel is met 12 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt ze elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam, die allemaal de 4daagse voor het eerst lopen.

De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Marit wandelt, net als veel andere kinderen van het team ook met een speciale missie, namelijk om elkaar helpen als het even niet zo lekker gaat. Tijdens de 4 daagse met het lopen, maar ook als het op school of met je vrienden niet zo goed gaat.

Marit vertelt: “Het is superleuk om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. Met het #Vteam heb ik al wat oefenwandelingen gelopen en waren we ook bij de Kinder Dodenherdenking in Madurodam.Tijdens de Vierdaagse hoop ik dat er veel mensen langs de route staan om ons aan te moedigen, dan is het veel gezelliger!

Schijnwerpers

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorg ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. “De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Marit laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner.”
Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid.
De belevenissen van Marit en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website Vteam.tv en via de social media.

Marit Steenbakkers

Foto's:


0