Explosion Rockets opnieuw in de Kentering

ROSMALEN – Zij nemen u mee terug naar de eindjaren ’50/beginjaren ’60. De tijd van Elvis, Buddy Holly en Cliff Richard. The Explosion Rockets spelen de nummers van toen exact zoals deze vroeger zijn uitgebracht op single. Alle licks & tricks worden tot in de perfectie nagespeeld. Het tempo, de sound, de toonsoort, alles klopt.

Geen standaarden met bladmuziek op het podium. Er moet ruimte zijn om te bewegen. Zanger Ruud Kuijpers heeft ook het hele podium nodig. De band spat van het podium af, wat meteen overslaat op de zaal. De muziek werkt zo aanstekelijk dat vanaf de eerste tonen die de band speelt, de dansvloer volstroomt met dansers, die deze pas weer verlaten bij de laatste toon van het laatste nummer.
The Explosion Rockets is niet zomaar een band die muziek van vroeger speelt. Zij nemen u vier uur lang mee naar de hits van toen, maar ook naar de mooie B-kantjes en haast vergeten beauty’s van die tijd.
De prachtige zaal van Kentering Rosmalen aan de Dorpsstraat 54 in Rosmalen wordt omgetoverd tot een zaal uit de vijftiger en zestiger jaren. Veel tafels, stoelen, hangtafels, een grote dansvloer en op het podium The Explosion Rockets.
Een klasseband die, na de heroprichting in 1985, op vele podia in heel Nederland heeft gestaan. Patrick Langenbach heeft de band opnieuw weten te contracteren. Zaterdagavond 13 juli is het zover, het was de enige datum waarop de dit jaar nog vrij waren.

Albert West

Na het eerbetoon aan Albert West op 1 april 2017 bleek dat er voor Albert en zijn muziek en de muziek uit de fifties and sixties in het algemeen, veel belangstelling bestond in Rosmalen. Een volle zaal en een prima sfeer. “Dit moeten we vasthouden”, dacht de organisatie van Kentering Rosmalen. Eén of twee keer per jaar een soort back to the fifties and sixties organiseren, zoals vroeger….

Elvis

Het repertoire zal op 13 juli uit veel Elvis nummers bestaan. Zanger Ruud Kuijpers kruipt als het ware in de huid van Elvis en daar heeft hij geen speciaal Elvispak voor nodig. Zijn stem en zijn mimiek lijken ook erg op die van de King. Hij heeft ook een klasseband achter zich staan. Ook de sound van het koorwerk van The Jordanaires staat als een huis.

De band heeft zijn sporen de afgelopen 34 jaar na de heroprichting dik verdiend. Zij stond met diverse bekende artiesten op het podium, heeft diverse cd’s en dvd’s gemaakt en is niet meer weg te denken van de Nederlandse podia. Ook speelt de band regelmatig in Luxemburg, België, Duitsland en Engeland.
Naast zanger Ruud Kuijpers, bestaat de band uit slaggitarist Thom Sens, bassist Hank van Empel, sologitarist Joost Roest, drummer Frans van Esch en toetsenist Martien van Engelen.
Meer info: www.explosionrockets.nl

Voor de dansliefhebbers is er een grote dansvloer aanwezig.

Als u verzekerd wilt zijn van een zitplaats, kom dan op tijd, zo leert de ervaring. De zaal van Kentering Rosmalen gaat zaterdag 13 juli om 19.30 uur open en het optreden begint om 20.30 uur en duurt tot 00.30 uur.
Kaarten bestellen á € 10,00 via tel. 06-45.92.85.86 (Thom Sens) of aan de zaal tel. 06 43.46.25.24 (Patrick) of email: explosionrockets@hotmail.com. Op de avond zelf kosten de kaarten aan de zaal, mits nog voorhanden, € 12,50.

Foto's:


0