Hennie Korsten overleden

ROSMALEN – Muzikant Hennie Korsten uit Rosmalen is vrijdag op 66-jarige leeftijd overleden. Hennie was bekend als muzikant en producer. In deze krant schreef hij columns over zijn belevenissen.

Korsten werkte meer dan een halve eeuw in de muziek. Hij begon al in zijn jeugd zijn eerste bandje. Maar hij werd niet meteen beroepsmuzikant: aanvankelijk verdiende hij zijn brood als timmerman. De passie voor het timmeren verdween toen hij jaren later in Rosmalen zijn eigen huis gebouwd had. Dat schreef hij in zijn eerste bijdrage aan de Rosbode, waarin hij zich voorstelde.
Hennie ging gitaarlessen geven, zijn eerste opdracht was het maken van muziek onder filmpjes van een school. Zijn studio werd een feit, hij ontving er mensen als Anneke Gröhnloh, Corry Konings, Andy Tielman, Dana Winner en Trea Dobbs. Die werkplek was ook een opstapje voor jong talent. Zo werkte Hennie met een jonge Waylon en een net begonnen Ilse de Lange. “Wat was ik trots toen de Common Linnets wereldfaam maakten”, schreef hij in die eerste column.
In zijn verhalen in deze krant ging het echter nauwelijks over dat soort namen, maar beschreef hij onder meer kleine anekdotes met onbekend gebleven artiesten en grappige voorvallen dicht bij huis of juist in vreemde oorden.
Hennie overleed aan kanker, de ziekte waaraan hij in 1999 zijn vrouw Claartje verloor. Hij vond een nieuwe liefde in de persoon van zangeres Lya de Haas. “Lya gaf mij alle muzikale vrijheid die je maar kunt bedenken. Door haar werd ik creatiever”, schreef hij over hun muzikale samenwerking.
Het team van de Rosbode wenst haar en andere familieleden en vrienden veel sterkte.

Foto's:


0