Jolien Duijts Brabants Kampioen

GEMONDE – Jolien Duijts uit Gemonde is afgelopen weekeinde met pony Krien’s Dion Brabants Kampioen in de klasse AB-B geworden. De 9-jarige is lid van ponyclub De Pikeurtjes uit haar woonplaats.

De wedstrijden werden afgelopen zaterdag 20 juli gehouden in Zijtaart. Dressuur, springen en afdelingsdressuur stonden op het programma. Jolien mocht zowel met springen als dressuur deelnemen aan dit prachtige evenement. Door middel van selectiewedstrijden in Kring Hart van Brabant werd bepaald of je door mocht naar dit kampioenschap.
Jolien reed in de ochtend in de voorronde met haar pony Krien’s Dion naar de 1e plaats met 70% in de klasse AB-B. Daarna mocht ze overkampen tegen de beste 10 van deze klasse. Tijdens het overkampen reed ze weer een geweldige proef met haar pony en behaalden ze samen de felbegeerde titel: Brabants Kampioen. Ze kreeg erg mooie prijzen; een sjerp, rozet, gegraveerd glazen plaatje en een mooie oranje statiedeken.
De jury beschreef meerdere malen wat een fantastische en talentvolle pony Krien’s Dion is en dat ze samen een prachtige combinatie vormen. Met Loo’s Morgan heeft ze ook nog gesprongen in de klasse AB-B, maar daarmee had ze helaas een weigering. Nu mag ze op 24 augustus in de klasse AB-B dressuur gaan strijden op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo met haar pony Krien’s Dion.

Foto's:


0