Jonge pianisten bij Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER – Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar het ‘Uurtje Klassiek’, de concertserie op zondagmiddag in de mooie inpandige kapel van zorginstelling Laverhof in Heeswijk-Dinther. Begrijpelijk, want de kwaliteit van de muziek is er hoog, de sfeer uitstekend en de toegangsprijs bepalen bezoekers zelf. Zondag 14 juli laten drie jonge pianisten om 15.00 uur horen wat zij in hun mars hebben.

Het meest geliefd zijn de concerten van jong talent – kinderen die we later wellicht op de grote podia zullen aantreffen – en aanstaande zondag is het weer zo ver. Drie nog heel jonge pianisten zullen de prachtige Grotrian Steinweg vleugel bespelen dat het Uurtje Klassiek rijk is (gratis ter beschikking gesteld door Geelvinck Museum Zutphen!) Het betreft de broers Mark (15) en Bruno Schuttelaars (11) uit Utrecht en Alexander Hadi (13) uit Nieuwegein.

Russisch

Alle drie de jongens zijn pupillen van de Russische pianopedagogen Flora Umarova en Olga Grishina. De Russische manier van lesgeven staat vaak garant voor degelijk, krachtig en gepassioneerd spel. Dat dit het geval is bij Mark en Bruno weten we al: zij waren drie keer eerder te gast bij het Uurtje Klassiek. Voor Alexander is het de eerste keer. Hij is zeer talentvol en veelbelovend. Of hij ook een typische Rússische pianist is hoort u aanstaande zondag.

Bruno Schuttelaars

Foto's:


0