Juf Henni met pensioen

ROSMALEN – Juf Henni Rensen van Kindcentrum de Sprong neemt na 45 jaar afscheid van het onderwijs.

Henni is haar carrière begonnen in Nijmegen, waar ze ook nog even directeur is geweest. Haar hart ligt echter bij kleuters. Vanaf 2001 was ze werkzaam in Den Bosch. Henni is een zeer betrokken leerkracht. Sport en spel zijn belangrijke drijfveren voor haar. In de Activiteitencommissie heeft ze actief bijgedragen aan het organiseren van leuke activiteiten.
Ze is erg begaan met de kinderen, maar biedt ook duidelijkheid en structuur. Zo start ze iedere ochtend met haar eigen kannetje thee in de klas.

Spel

Henni heeft vooral oog voor het spel en nam vaak spullen mee van huis, zodat de kinderen zich konden ontwikkelen vanuit het spel. Ze is altijd in gesprek met kinderen, zodat ze inzicht krijgen in hun eigen handelen. Henni houdt ook erg van zingen. Ze weet vaak wel een liedje of een gedichtje of een versje bij een naam van een kind. Kinderen hebben haar ook leren kennen als een juf die graag grapjes maakt.
Als collega was ze erg betrokken bij het team en had oog voor collega’s die iets extra’s nodig hadden. Henni is een voorbeeld voor alle leerkrachten hoe je op 66 jarige leeftijd nog enthousiast in je werk kan staan.

Henni neemt afscheid

Foto's:


0