Op bezoek bij imker Jos Bolwerk

GEMONDE – In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt door de Nederlandse bijenhouders vereniging voor de 10de maal een open imkerdag gehouden. Jos Bolwerk aan de Sint Lambertusweg 54 uit Gemonde stelt zijn nieuwe bijenhal op zondag 14 juli van 10 tot 16.00 uur open om alles te vertellen over het houden van bijen.

Het programma deze dag behelst een uitleg over bijen in de breedste zin des woords met een gratis kopje koffie of thee. Ook aan de kinderen wordt gedacht.
Beleef het bijenhouden van nabij en zie vragen beantwoord over wat doet een imker en waarom word je imker, hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk en informatie over het houden van bijen.Ook is er uitleg over werksters, darren en de koningin en kan er kijkje genomen worden in de bijenkast, op zoek naar de koningin. Tot slot wordt informatie gegeven over hoe tuin of balkon bijvriendelijk in te richten en hoe de bijenstand te verbeteren is.

Foto's:


0