Op het 24-uurs Solexrace Festival

HEESWIJK-DINTHER – Het weekend van vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus ronken de motoren en gillen de gitaren tijdens het 24-Uurs Solexrace Festival aan de Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther. Een niet te missen event in hoofdletters dat elk jaar groter wordt.

Met vijf muzikale feestarea’s met muziek voor elk wat wils, een 24-uurs Solexrace voor KiKa én de kans om voor datzelfde doel een ritje te maken in een van de Dakartrucks, een ludieke 9-klasse tellende Brascross, kindervertier op zondag en nog allerlei ander vermaak alle dagen, is het geheid fullspeed drie dagen plezier. Degene die niets wil missen mag zijn bedje opmaken op de camping.

Dakar

Vanaf de geboorte van de solexrace in 2007 ontwikkelde de ‘baby’ zich tot een zelfstandige volwassenen die ‘zijn zaakjes goed op orde heeft’ en als het 24-uurs Solexrace Festival jong en oud meesleurt in een gigantische stapel vermaak op allerlei fronten. Vrijdagochtend openen om 10.00 uur de poorten van de camping en nadat de tijdelijke logeerplek op orde is gemaakt, gaat om 17.00 uur het festivalterrein van slot. Een goed begin is het halve werk, dus worden van 18.00 uur tot 20.00 uur meerdere Dakar Trucks verwelkomd. Voor minimaal € 10,- p.p. voor KiKa kan er ingestapt worden voor een rondje over het speciaal aangelegde Brascrossparcours. Vooraf aanmelden via de mail (info@24uurssolexrace.nl) is een must en vol is vol.

Feestarea’s

Met dit jaar maar liefst vijf feestarea’s is er een likkebaardend lekker lessend muzikaal programma samengesteld. Van BZB, WC Experience, Rattesnake Shake tot Jan Keizer en Annie, Corrie Konings, zanger Kafke, D-Block & S-te-Fan, Boomshakalak Soundsystem en nog veel en veel meer. Zaterdag kan iedereen vanaf 10.00 uur tot 02.00 uur en zondag vanaf 08.0 uur tot 01.00 uur duiken in een mengelmoes van motoren én muziek.
Naast de Luier-Snotneuzen-Brommercross- Cross-Drie en een Quad, Snevelbokkenklasse licht en zwaar en Gescharrel met een barrel-klasse is er dit jaar de gloednieuwe Stoppelvrije (dames)klasse. Iedereen vanaf 5 t/m 103 jaar dendert op ludieke wijze met iets wat pruttelt of nét wat meer gas geeft, voorbij. Meedoen is belangrijker dan winnen.
De aftrap van de 24-uurs Solexrace staat zaterdag om 17.00 uur in de agenda met circa 100 teams die tot de finish een dag later, zoveel mogelijk rondjes maken dwars door een stierenstal, twee cafés en een enorme feesttent. Dat doen zij voor KiKa waar de afgelopen twaalf edities al bijna € 300.000,- voor werd ingezameld.

KiKa

Vroege vogels of ouders met kinderen die al voor dag en dauw te veel energie hebben, zijn op zondag welkom voor wederom een enerverende dag. Naast uiteraard muziek, Solexrace en Brascross is er speciaal kindervertier met onder andere een kinderdisco, schminken, klimtoren en knutselplezier en degene die zijn emailadres laat noteren maakt kans op een fantastische prijs zoals een dagje dierentuin.
Om 17.00 uur is er de finish van de 24-uurs Solexrace waarna aansluitend de winnaars gehuldigd worden én bekend wordt wat ingezameld is voor KiKa. Natúúrlijk is er nóg meer, zoals de klompen- en massagestand, goochelaar Sven en Nel en Toos.
Aan honger en dorst lijden doen we niet . Er is een giga arsenaal voor de inwendige mens; Van pulled pork, pasta’s, tot kebab, friet, saté en zelfs een anti-katerontbijt. Voor dorst is er fris, een gewoon, maar ook een speciaal pilsje en lekker wijntje. Het is echter onmogelijk om alles te noteren. Ervaring is de beste leerschool. Ben er dus bij en maak het mee. Voor tickets, informatie of reserveren van een ritje in een Dakartruck zie www.24uurssolexrace.nl

De winnaars van 2019. Foto: Bas Ulehaken

Foto's:


0