Open imkerijdag zondag 14 juli Landgoed Seldensate

BERLICUM – Bijenhoudersverenging Sint Ambrosius uit Berlicum neemt deel aan de landelijke Open Imkerijdag. Zondag 14 juli bent u vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur van harte welkom op Landgoed Seldensate in Middelrode. U kunt dan een kijkje nemen in de wereld van de bijen.

Onze imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen.
Allereerst neemt u een kijkje op onze zolder; daar laten we zien hoe honing geslingerd wordt nadat de honingraten ontzegeld zijn. U krijgt een film te zien over het bijenleven en met deze kennis is het erg interessant om een kijkje te gaan nemen in de bijenstal.
Met beschermende kleding aan kunnen zowel kinderen als volwassenen binnentreden in onze bijenhal in het Poortgebouw. U kunt dan zelf zien hoe bijen te werk gaan om die heerlijke honing voor ons te maken.
Durft u dat niet aan? We hebben ook een observatiekast , waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Natuurlijk is deze honing ook bij ons te koop.
De kinderen kunnen een bijenhotel maken, dat later een mooi plaatsje in uw tuin verdient en waar de wilde bijen zeker blij van zullen worden.

Hebt u vragen die u altijd al aan een imker hebt willen stellen , dan is dit de gelegenheid om dat te doen. Weten we niet direct een antwoord dan krijgt u dat later via de mail.

Al met al een unieke gelegenheid om meer over het bijenleven te weten te komen.
Kom dus op zondag 14 juli naar Landgoed Seldensate in Middelrode en laat u verbazen door de wereld van de bijen. De toegang is gratis
Ter voorbereiding aan uw bezoek, kunt u al veel wetenswaardigheden vinden op onze website: https://ambrosiusberlicum.wordpress.com/

Om 15.00 uur kunt dan nog een voorstelling van ongeveer een half uur bijwonen, in de ruïne van het landhuis, door verhalenvertelster Frederique Schoenmakers – De Groot. Als Jonkvrouwe Valerie Elisabeth vertelt ze verhalen over de bewoners van Seldensate, de intriges en de geheimen van dit verdwenen kasteel
Neem een stoeltje mee en een vrijwillige financiële bijdrage.

Foto's:


0