PvdA zet strijd voor verkeersoplossing door

SINT-MICHIELSGESTEL – “Liever had ik hier bij Beekveld nu een veilige aansluiting gezien” , aldus scheidend PvdA-raadslid Jan Pieter Vermeulen: “maar reken maar dat de PvdA de strijd hiervoor zal voorzetten. Daarom draag in alle vertrouwen de dossiers over aan mijn opvolger Jack de Vlieger. Een hele stapel sinds het bestemmingsplan vijf jaar geleden werd vastgesteld.”

Bouwvak

Onlangs riep Vermeulen VVD-wethouder Bart van de Hulsbeek in de raad ter verantwoording. In januari zei die dat een veilige aansluiting voor de bouwvak klaar zou zijn. Die begint volgende week. Maar het werk is nog niet eens begonnen! Er speelt meer dat nu in één keer met de aannemer geregeld moet worden, zo verklaarde de wethouder op de PvdA-vragen. En dat kost meer tijd. “Maar wanneer is het dan wel klaar?”, aldus de Vlieger: “Wat moeten we nou met zo’n wethouder?”

Voetgangers

“Bij de vaststelling van het bestemmingsplan mei 2014 kwam de PvdA met een amendement,” weet Vermeulen nog: ”Dat vroeg om één van de aansluitingen op de straat Beekveld geschikt te maken voor auto’s. En de aansluiting op de Hoogstraat vooral veilig en aantrekkelijk in te richten voor fietsers en voetgangers.” Behalve DorpsGoed en de VVD vonden andere partijen dit niet belangrijk. Voor de PvdA was het reden om tegen het bestemmingsplan te stemmen. Dat deed toen alleen de VVD ook.

15 seconden

Fel pleitbezorger vóór het plan was de PPA. Dát er in Berlicum gebouwd ging worden was kennelijk belangrijker dan hoe. Lijsttrekker Mathijssen was er dat jaar de verkiezingen mee ingegaan. De wachttijd van invoegende auto’s op de Hoogstraat zou nooit meer dan 15 seconden worden, werd in 2014 beweerd. Dat bleek vaak wel zo te zijn toen de PvdA dat najaar 2017 ging meten. En helemaal voor fietsers en voetgangers. Nog maar een kwart van de woningen was toen gebouwd.

Aansluiting

Die winter telden PvdA en D66 ook het doorgaand verkeer op de Hoogstraat. Dat bleek meer dan de helft van al het autoverkeer. Daarom wilden ze maatregelen laten onderzoeken om dit er zoveel mogelijk af te halen. Een motie hiervoor in maart 2018 kreeg alleen steun van de VVD. De PPA kreeg wel alle partijen mee voor een tijdelijke oplossing voor de aansluiting Fonteinkruid en Apollostraat op de Hoogstraat. Dat was dus vlak voor de verkiezingen. “Waarom hier nu dan eindelijk geen tijdelijke stoplichten plaatsen, als een definitieve oplossing zo moeilijk is?”, aldus Vermeulen en de Vlieger in koor.
Lid worden van de PvdA of reageren op dit artikel kan via https://sintmichielsgestel.pvda.nl

Foto's:


0