Recordaantal deelnemers Zomerwandeltocht

DEN DUNGEN – Wat was het zondag 7 juli een topwandeldag. Maar liefst 758 wandelaars genoten van het mooie weer en de nauwkeurig uitgezette en bepijlde routes. Alles zat mee. De tiende zomerwandeltocht van WSV Groot Gestel trok daarmee een recordaantal deelnemers.

Het was prachtig wandelweer en de organisatie had de eikenprocessierupsen op de route vakkundig onschadelijk gemaakt. De diverse routes lieten de deelnemende wandelaars de mooiste plekjes zien van de gemeente. Op de diverse pauzeplaatsen speelden muziekgroepen en ook de catering was daar geweldig. Wat te denken van een doedelzakspeler op de route die ervoor zorgde dat het wandeltempo omhoog ging.

Al een half uur voor de start om 7.00 uur stonden de langeafstandslopers te popelen om te mogen vertrekken. 494 wandelaars voltooiden de 21, 28 en 42 km-routes en enkelen in recordtijd. De 264 recreatievere lopers van de 7 en 14 km genoten van de wandeling en het vermaak. De ontvangst aan het einde op het terras van Herberg de Poeling met Duo de Freddinos vormde een mooi slot van deze Jubileumtocht.

Foto's:


0