Zomerse Jeugdzeskamp Middelrode

MIDDELRODE – De jeugdzeskamp georganiseerd door stichting JZM werd op zondag 30 juni voor de 33e keer gehouden in Middelrode.

Zoals elk jaar was het terrein achter de Basisschool Herman Jozef weer de plek waar dit spektakel plaats vond. De weersvoorspellingen waren warm, tropisch zelfs. Tijdens het opbouwen de week van tevoren hebben de vrijwilligers veel gezweet! Een extra mailtje ging er uit naar alle teams. Dat de organisatie de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten zou houden, want wanneer het te warm zou worden, zou dit misschien betekenen dat de zeskamp afgelast moest worden. Met 34 graden was het zaterdag nog even afzien tijdens de laatste karweitjes voor zondag. Een dag later was het echter een redelijke 27 graden. Met wat extra ijsjes en water, moest het lukken voor zowel de vrijwilligers als voor de kinderen.

Aangepast

De zeephelling en het zwembad waren natuurlijk de vaste proeven. Een aantal spellen is aangepast vanwege de hitte. Zo moesten er geen ballen over een schutting worden gegooid, maar sponzen vol met water (die de captain dan vakkundig met zijn billen op een stoel met gaatjes mocht uitknijpen). De Stormbaan werd nat gehouden met de brandslang. Na de zwembadproef, sprongen de kinderen er nog even snel in. En bij de survivalproef, waar je over een zwembadje moest slingeren aan een touw, viel er hier en daar wel eens ‘per ongeluk’ een kind erin.

Er werd veel plezier gemaakt, maar er werd ook hard en fanatiek gewerkt. Iedereen met wat lekkers en een aandenken naar huis, drie teams kregen daar ook nog een beker bij! Op de derde plek: team ‘Turbotijgers’ Als tweede : team ‘Ge Speult nie!’. En de grootste beker ging met de kids van groep 8 uit Middelrode naar huis: team ‘Dynamiet!’

Waterspelletjes brachten verkoeling. Foto Jolanda Meulenbroek

Foto's:


0