Atelierroute Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Ben je dol op kunst, op zoek naar een nieuwe hobby of twijfelde je deze keer om zelf mee te doen? Kom dan in september naar de vijfde editie van de Atelierroute Sint Michielsgestel! In dit lustrumjaar kunt u weer gratis en geheel vrijblijvend binnenkijken op ruim 50 locaties verdeeld over alle dorpskernen St-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum en Middelrode. Er is een ruim aanbod van kunstdisciplines. Voor de deelnemende kunstenaars is het leuk om hun passie met de bezoekers te kunnen delen.

Ook deze week stellen enkele deelnemers zich aan voor.

Riet Verhoeven. Sint-Michielsgestel

Ik schilder altijd met acryl en gebruik daarbij ook verschillende materialen zoals pasta zand en papier.
Mijn schilderijen zijn altijd kleurrijk en vaak komt er vanuit het niets iets moois tot stand. Het mengen van kleuren heb ik mezelf aangeleerd gewoon door te doen. Ook maak ik viltwerk, ik noem het altijd schilderen met wol, daar komen ook altijd verassende resultaten van.

Astrid van der Linden. Sint-Michielsgestel

Schilderen had ik nog nooit gedaan tot ik in 2016 een workshop won met een fb-actie. Het lukte niet echt goed en een kind van 5 jaar had waarschijnlijk een mooiere koe getekend dan ik, maar het was superleuk. Hoofd leeg, doek vol is echt waar! Nu 3 jaar later schilder ik nog steeds en volg lessen bij Jolan van Meer in Sint-Oedenrode. Ik krijg leuke reacties op mijn doeken en hoor regelmatig dat ik daar echt iets mee moet doen. Vandaar mijn aanmelding bij de atelierroute. Momenteel heb ik een lijn met danseressen en Afrikaanse vrouwen die ik graag met jullie wil delen.

Gerry de Groot. Schijndel

Mijn schetsen doe ik normaal gesproken in pastelkrijt en mijn schilderijen in olieverf. In m’n schilderijen wil ik mensen laten zien hoe ik naar dingen kijk. Ik laat me daarbij inspireren door heel gewone dagelijkse taferelen en daar wil ik dan het bijzondere van laten zien. Je moet daarbij denken aan de weerspiegeling in het water of het tegenlicht in de bladeren van de bomen. Dit zijn vaak momenten waar we de schoonheid niet meer van zien en die probeer ik te pakken en vast te leggen. Ik heb voor de atelierroute in het kader van thema 5 met Ingrid van Wamel samengewerkt. Met groep 5 van basisschool “de Parel” hebben we een mooi kunstwerk gemaakt, wat ook op de expositie in “de Meander” van 14 – tot 19 september te zien zal zijn.

Data route: zaterdag 14 september, zondag 15 september, zaterdag 21 september en zondag 22 september. Tijden: van 12.00 tot 17 uur. Toegang : gratis. Meer informatie over alle deelnemers: Op de website www.atelierroutesintmichielsgestel.nl , de overzichtstentoonstelling in “de Meander” Meanderplein 1 Sint-Michielsgestel (geopend van 14 tot 20 september). Er worden lijsten gemaakt met info over de deelnemers, kunstdisciplines, openingstijden en locaties ook op plattegronden. Deze info komt in weekblad de Brug van 12 september en zal dan ook op de website worden vermeld. Zet de data in je agenda.

Foto's:


0