Burgemeester Looijen opent Sint Joris Hof

BERLICUM – Vele genodigden en belangstellenden kwamen zondag 11 augustus het resultaat van de verbouwing van de Sint Jorishof bewonderen. Onder hen was ook de kersverse nieuwe burgemeester Han Looijen, die speciaal uitgenodigd was om het clubhuis te heropenen.

De leden van het gilde waren allen aanwezig in het nieuwe zomertenue en vooral toen er een groepsfoto gemaakt werd, staken de aanwezigen hun bewondering niet onder stoelen of banken. Wat een prachtig gilde.
De aandacht werd getrokken door een kort optreden van de tamboergroep en toen de burgemeester en wethouder Ed Mathijssen de trommelstokken overnamen voor een prachtroffel, onthulden twee vendeliers de ingang met daarin een rood-zwart lint. Na een korte toespraak was het de taak van de burgemeester om deze door te knippen.

Eerste opening

Hij was er trots op dat hij zijn eerste officiële activiteit bij het gilde mocht verrichten, en andersom waren de gildebroeders er trots op dat de eerst actie voor hen was. Met een knipoog naar de fotograaf vroeg Han Looijen of er vooral een mooie foto van deze handeling gemaakt kon worden. En nadat hij zei, dat we een vereniging zoals het gilde moeten koesteren, werd het lint doorgeknipt en konden we met z’n allen proosten op de heropening. Er volgde een daverend applaus voor alle vrijwilligers die meegewerkt hadden aan deze renovatie.
Het mooie weer maakte het mogelijk dat iedereen op zijn gemak naar binnen kon lopen om de verbouwing en het nieuwe meubilair te bekijken en buiten werd gezellig gebuurt. Deze opknapbeurt is mede mogelijk gemaakt door een goede vriend van het gilde, die door de overheid bedankt werd voor zijn gulle bijdrage. Elke week op woensdagavond (vanaf 19.00 uur) is het clubhuis geopend en kunt u een kijkje nemen en even proeven van de sfeer.
Natuurlijk bent u ook welkom op kermismaandag 16 september voor het traditionele vogelschieten. Vanaf maandag 14 oktober wordt er weer gekaart op de tweede maandag van de maand.

Foto's:


0