Eindelijk reünie Café De Wissel

BERLICUM – Na 46 lange jaren is het zo ver. Op zaterdag 31 augustus vanaf 20.00 uur komen oud-Wissel-gangers massaal naar café Frappant in Berlicum om de goede oude Wissel-tijd te herbeleven. Organisator Martien van Gaal liep al twee jaar met het idee rond om een reünie te organiseren: “Ik heb daar heel veel mensen leren kennen en die ik wil graag nog een keer terugzien.” En zo gezegd zo gedaan.

Martien ging eerst langs bij Gijs Kastelijn, oud-uitbater van Café Zaal de Wissel. Hij vroeg hem wat hij van het idee vond. Gijs was meteen enthousiast, hij denkt namelijk met veel plezier terug aan die tijd. Op 25 januari 1973 opende hij samen met zijn vrouw Sjan, inmiddels overleden, De Wissel. Ze waren sinds hun 16e allebei obers met een passie voor horeca, toen ze een advertentie zagen: Bar te huur in Berlicum. Ze besloten in het diepe te springen, en met groot succes. Naast de bar openden ze in de loop der jaren ook een cafetaria en een discotheek.

Veel mensen voelden zich altijd thuis bij Café Zaal De Wissel. Het was een thuishonk voor allerlei clubkes; voetbal, tafelvoetbal, de motorclub en natuurlijk carnavalsclub De Maauwers. Ook de Kluivenklub is in De Wissel ontstaan, een club waar iedereen lid van kon worden. “Als je lid was moest je een kluif meebrengen. Had je deze niet bij je wanneer iemand erom vroeg, dan moest je diegene in de dichtbij zijnde kroeg op een pilsje trakteren”. Gijs lacht vermakelijk. “Dit soort slappe klets, dat gebeurde wel vaker in De Wissel”.

Wil je ook naar de reünie komen? Kom gewoon binnen lopen. De entree is €15,- en daarvoor krijg je een spetterende avond onder begeleiding van de band ‘Old Noise’, lekkere hapjes en twee drankjes. Heb je nog aandenkens aan De Wissel, zoals foto’s of andere spullen, neem het mee voor de grote collagewand. Zout op de vloer en dansen maar!

Wil je meer weten; bel dan even naar Martien van Gaal via 06-3313442 of mail wisselreunie@gmail.com.

Organisatoren Martien en Gijs

Foto's:


0