Geen podium judoka’s Berlicum bij EK studenten

 

BERLICUM – Lois van Lijssel en Yonathan van Stroe werden uitgezonden naar het EK studenten, in Zagreb. Ze haalden het podium niet

Lois zat in een sterke poule met vier Franse judoka’s, altijd goed voor sterk en technisch judo. Lois won de eerste partij van Maria Esteves. De tweede partij verloor ze helaas van de latere nummer 2. Via de herkansing bereikte Lois in dit sterke veld een mooie 9de plaats.

Yonathan kwam uit in de klasse 90-100 kg. In deze poule veel judoka’s uit Polen, Ukraine en Frankrijk. Yonathan verloor de eerste partij van een fransman. Deze bereikte de kwartfinale dus herkansing voor Yonathan. Hier wist hij zich goed te herstellen en won twee partijen. De partij om het brons werd helaas verloren van de Fransman Segard.
De zomervakantie zit er weer bijna op. Op maandag 20 augustus starten de Judoclub weer met de judolessen. Wil je ook eens meedoen? Kijk op de website voor de tijden. www.judoberlicum.nl.
Ook start het tuimeljudo binnenkort weer.

Foto's:


0