Keukenbazen Battle na de zomer van start

BRABANT – Welk team mag zich op 9 oktober a.s. Keukenbazen 2019 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Het is de vijfde editie van de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit 16 gemeenten in Noordoost Brabant. Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2019 écht van start, maar teams kunnen zich nu al voor-aanmelden, via www.keukenbazen.nl.De finale vindt plaats tijdens Dutch Agri Food Week.

De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 5 oktober. Deze koks jureren in de gemeenten: https://www.keukenbazen.nl/koks

De topjury beoordeelt de gerechten tijdens de finale. Culinair communicatiedeskundige Anouschka Peterink en Maaike de Reuver, hoofdredacteur van Food Inspiration, maken al een paar jaar deel uit van de jury. Derde jurylid dit jaar is topkok Jin Hu. Op zijn 32eheeft hij al meerdere restaurants tot een succes gemaakt. Zijn nieuwste aanwinst is The Green Rose in Arnhem, dat hij in oktober vorig jaar opende. Ook de Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabellezitten in de jury. Zij vertegenwoordigen de smaak van de jonge doelgroep van Keukenbazen.

Meer info: www.facebook.com/keukenbazen of check www.instagram.com/keukenbazen.

Foto's:


0