Nieuw boek tijdens Kinderboekenweek Rosmalen

ROSMALEN – Onlangs is bij uitgeverij La zeta te Rosmalen de jeugdroman Een brief met vlechtjes, van auteur Christian Antonini verschenen. Antonini is een Italiaanse auteur van vooral historische jeugdboeken, waarmee hij al eerder literaire jeugdboekenprijzen won.

Een brief met vlechtjes is gebaseerd op de Mexicaanse Revolutie begin 20e eeuw, en op de maas in de wet waarmee ouders indertijd hun kind als postpakketje op de trein konden zetten, om zo de kosten voor een duurder treinkaartje uit te sparen.

Johanna van 12 wordt als zo’n postpakketje op de trein gezet. Zij sluit er vriendschap met het treinpersoneel aan wie zij verhalen vertelt, ze is immers een brief en brieven bevatten verhalen en de liefde van de zender! Van de machinist en de stoker leert Johanna hoe een stoomlocomotief werkt en bestuurd moet worden. Kennis die haar goed van pas komt, als de legendarische figuur Pancho Villa de trein betreedt en een deel van zijn mannen gaan muiten, waarbij alle passagiers in gevaar komen. Johanna weet de situatie te redden, als de machinist door toedoen van de muiters buiten spel is gezet.

Kinderboekenweek 2019

Als kleine, zelfstandige uitgeverij heeft La zeta de rechten op dit bijzondere boek weten te verkrijgen bij de gerenommeerde Italiaanse jeugdboekenuitgeverij Giunti. Dat het in augustus 2019 verschijnt is geen toeval: het boek sluit naadloos aan bij de Kinderboekenweek 2019 die als thema heeft Reis mee! met de nadruk op vervoermiddelen. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend festijn om kinderen meer te laten lezen en kennis te laten maken met boeken. Boekhandel De Omslag in Rosmalen zal het boek meenemen in de collectie voor scholen en in de winkel hebben liggen tijdens de Kinderboekenweek.

Het boek verschijnt in een luxe uitgave met harde kaft, een landkaart, historische toelichting, een lijst van Spaanse woorden en twee kleurige leeslinten in Mexicaanse tinten.

Foto's:


0