20 augustus 2019

Hans Brouwers: ‘Samenwerken maakt je sterk’

Nieuwe kunstgrasveld van v.v. EVVC officieel in gebruik genomen

VINKEL –Het is een complete drukte op het sportpark van v.v. EVVC aan de Vinkelsestraat in Vinkel. Het is de jaarlijkse opknapdag. Een dagje schoonmaken, zo net voor de start van het seizoen. Daarnaast is het de dag van de officiële opening van het fonkelnieuwe kunstgrasveld wat op deze zaterdag (17 augustus) zal plaatsvinden. EVVC is met ruim 500 leden de grootste sportvereniging van Vinkel. “We zijn enorm trots op ons complex. Het fonkelnieuwe veld mag, in combinatie met de inmiddels gerealiseerde verduurzaming, gezien worden als een volgende stap op weg naar een vereniging met veel toekomst- en groeimogelijkheden voor al onze leden”, aldus Hans Brouwers, de trotse voorzitter van de inmiddels 70- jarige sportvereniging

Door Jan van Ravenstein

De frisse groenwitte clubkleuren stralen je bij het betreden van het prachtige complex als het ware tegemoet. De vlaggen hangen uit, het is weer tijd voor een feestje. In de vroege ochtend, vooraf aan de opening van het nieuwe kunstgrasveld, praten we even bij met voorzitter Hans Brouwers en Frans van Zoggel van de commissie voetbal over het heden en de toekomst van de club. Hans Brouwers: “Je kan het totale plan, noem het maar de toekomst, in twee delen opsplitsen. Het tekort aan bespeelbare velden en de duurzaamheid van de vereniging en dat dan weer bezien in de breedste zin van het woord. Niet alleen bij ons speelde het tekort aan velden. Bijna alle collega verenigen liepen tegen dat probleem aan. Met alle clubs zij we in conclaaf gegaan en als collectief opgetreden met alle betrokkenen, met in het bijzonder de gemeente ’s-Hertogenbosch. Betreffende de duurzaamheid was er door onszelf al een voorzichtig begin gemaakt.

Samenwerken

“Samen sterk. Het item heeft zich weer eens bewezen, ook nu weer. Samen met de overige clubs zijn we aan tafel gegaan. Hebben de zaak besproken en als collectief een presentatie gedaan. Ons sportpark, en dan hebben we het over het veldentekort, zou pas in 2023 aan de orde komen. Echt geen dag eerder”, zegt Frans van Zoggel. De diverse lobby’s bij de politiek en de diverse partijen gaven resultaat. “Wethouder Huib van Olden zag mogelijkheden in het plan en heel langzaamaan ging het spreekwoordelijk balletje steeds sneller aan het rollen met als uiteindelijk resultaat, de feestelijke opening van vandaag. Samenwerken. We hebben het gedaan tot de dag van vandaag met alle partijen. De andere clubs, de aannemer, gemeente, Antea Group Sport, de uitvoerende van het geheel en niet te vergeten Sportief Opgewekt die ons in alles hebben bijgestaan. Jawel, samenwerken. Ik kan het alleen maar van harte aanbevelen”, zegt Hans. Zaterdag jl. is het nieuwe veld officieel geopend.

Verduurzaming

Het uiteindelijk doel van de verduurzaming was om het de nota van het stoomverbruik van het gehele complex op nul te krijgen. “We hadden dat al een keer laten doorrekenen en de mogelijkheid daartoe bestond zeker. Vooral de terreinverlichting was onze allergrootste opslokker betreffende de jaarlijkse energienota. Er zijn zonnepanelen gelegd en de bestaande verlichting is vervangen door energiezuinige ledverlichting. Nu, na de realisatie van het geheel, staan we op nul”, aldus de twee trotse bestuurders. “We hebben hierin heel veel hulp mogen ontvangen van Sportief Opgewekt, adviseur van duurzame projecten.” In twintig jaar tijd gaan ze het totale bedrag van de investering (200 duizend euro) afschrijven. Gelden die zijn verkregen middels een forse subsidie, een renteloze lening en deels uit eigen middelen. Op bijgaande foto, onder het toeziend oog van de voorzitter, de onthulling van het nieuwe sponsorbord door Henri Bekkers met Ellian van Geloven- Siemens, werkzaam bij sport en beleid van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Maasdonk Cup

Vanwege het jubileumjaar – EVVC viert dit jaar haar 70- jarig jubileum – en mede ter gelegenheid van de feestelijke dag wordt de tweede editie van de Maasdonk Cup van Nulandia, EVVC en Nooit Gedacht gehouden in Vinkel op het sportpark. De heren maar ook de dames gaan strijden om de wisseltrofee geschonken door de Rabobank. “Een toernooi voor de eerste drie (selectie) teams van iedere club. Voor de eerste keer gaan ook de selectieteams van de dames meespelen. De spanning neemt daardoor zeker toe. De club met de meeste punten neemt de cup mee naar huis”, aldus Frans van Zoggel. Een mooi, en vooral gezellig toernooi. Aan de ene kant om ritme op te doen en aan de andere kant om de goede onderlinge sportieve verstandhouding band te onderhouden. Na de gespeelde wedstrijden was het gezelligheid troef in de gastvrije kantine.
De winnaar van de Maasdonk Cup 2019 is: Het team van Nooit Gedacht uit Geffen.

Foto’s: Ad Leeyen & Henk van Esch

(tip: voor een snelle fotoweergave, naar beneden scrollen)

 

Foto's: