Op 21 augustus Zomerse 50 bij Lokaal 7 FM

Woensdag 21 augustus dan is het zover: Lokaal 7 FM zendt dan “De Zomerse 50” uit, de hitlijst met de meest populaire zomerhits aller tijden.
De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. De lijst is samengesteld op basis van 112.000 uitgebrachte stemmen via zomerse50.nl. De hitlijst bevat evergreens als In The Summertime van Mungo Jerry en Boys of Summer van Don Henley. Ook staan er veel zomerhits in uit de jaren 90 en de zero’s. De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw.
In 2018 telde De Zomerse 50 telt liefst acht zomerhits uit 2018. Dura van Daddy Yankee was dus de nummer 1, maar ook andere hits van dat jaar deden het goed. Op 4 kwam One kiss van Calvin Harris en Dua Lipa de lijst binnen en op 12 stond Échame La Culpa van Luis Fonsi en Demi Lovato.

De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is het de achttiende keer. Het succes van de Zomerse 50 is het blije gevoel dat de liedjes oproepen als je al die vrolijke hits op de radio hoort. Bij deze nummers horen vrolijke zomerse herinneringen, over vakanties met de vouwwagen of caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Zo hoort bij elke vakantie een eigen liedje. Met de Zomerse 50 kun je deze herinneringen herbeleven bij Lokaal 7. Even terugdenken aan vroeger. De programmamakers die normaal wekelijks hun eigen programma hebben, gaan met veel plezier deze Zomerse 50 presenteren en voorzien van diverse weetjes over de platen die te horen zijn!

Wat is de zomerhit van dit jaar? Welke zomerhit staat nummer één? Luister woensdag 21 augustus van 19.00 uur tot 23.00 uur naar De Zomerse 50.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de kabel op 87.5 Mhz, via de website www.lokaaal7.nl en zelfs via YouTube. Programma’s zijn terug te luisteren via uitzending gemist.

Foto's:


0