Pianotalent bij Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER – Wie van pianomuziek houdt, kan op zondag 11 augustus zijn hart ophalen. Die dag geeft Niels Zeven om 15.00 uur een pianorecital in Heeswijk-Dinther. Het concert is onderdeel van de klassieke kamermuziekserie in zorginstelling Laverhof, het ‘Uurtje Klassiek’. Iedereen is van harte welkom in de Zijlstraat, in de mooi klinkende inpandige kapel. De entreeprijs bedraagt een vrijwillige bijdrage.

Het ‘Uurtje Klassiek’ van Laverhof is een samenwerking aangegaan met de concertserie van Kasteel Heeswijk. Omdat de bewoners vaak moeilijk of niet meer naar een concert in het kasteel kunnen, komen de musici van het kasteel naar de bewoners! Het concert van Niels Zeven is hier een voorbeeld van. ’s Ochtends speelt hij in het kasteel en ’s middags bij ‘Uurtje Klassiek’.

Niels Zeven (1980) woont in Den Haag. Hij heeft zijn leven lang muziek gemaakt. Hij is een allround muzikant. Naast piano speelt hij ook contrabas en trombone. Hij speelde in vele orkesten, allerhande stijlen muziek. Hij maakt orkestbanden. Hij begeleidt koren. Hij geeft pianolessen en maakt voor zijn leerlingen en zichzelf arrangementen van populaire en klassieke werken. In 2010 startte hij op de Schumann Akademie met de opleiding ‘Docerend Musicus’. Binnenkort zal hij deze deeltijd conservatorium opleiding piano afronden.

Niels Zeven

Foto's:


0