SchuldHulpMaatje ook in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Geldzorgen? SchuldHulpMaatje Sint-Michielsgestel gaat binnenkort van start, als er voldoende ‘maatjes’ zijn aangemeld en getraind.

Samen lukt ‘t …, dat is waarin ze geloven bij SchuldHulpmaatje, de Vincentiusvereniging en de gemeente Sint-Michielsgestel. Zeker als je in de schulden zit heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Én zonder te oordelen met je aan de slag gaat om financieel weer orde op zaken te stellen. De maatjes doen dat.
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden. Lang niet altijd “eigen schuld …”. Een scheiding, ziekte, ontslagronde kunnen er zomaar voor zorgen dat de schulden zich rap opstapelen. En wat doe je dan als steeds je geld op is voor de maand voorbij is?

SchuldHulpMaatje Sint-Michielsgestel is, net als 115 andere gemeenten, aangesloten bij de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje. Het initiatief om hiermee in Sint-Michielsgestel te starten is het afgelopen jaar genomen door de Vincentiusvereniging, ondersteund door twee protestantse kerken en de katholieke kerk en in samenwerking met de gemeente.

Training

SchuldHulpMaatje Sint-Michielsgestel gaat officieel van start zodra er voldoende vrijwilligers zijn getraind tot gecertificeerd maatje. In de praktische driedaagse training wordt geleerd hoe men een ander het beste kan helpen om de geldzaken weer op orde te krijgen. Begeleiding om anders met het geld om te gaan en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Aan de begeleiding door een maatje zijn geen kosten verbonden, het doel is om toenemende geldzorgen en schulden te voorkomen.
Wie aan de slag wil als maatje of meer informatie wil kan contact opnemen met bestuurslid Ton van de Kerkhof (tel: 06-22138516 of per mail: schuldhulp@vincentiusgestel.nl). website: www.vincentiusgestel.nl
Meer info zie de volgende websites: schuldhulpmaatje.nl (voormaatjes en algemene informatie), uitdeschulden.nl (voor hulpvragers), geldfit.nl (voor voorkomen van geldproblemen), moneyfit.nl (voor jongeren met geldvragen), eerstehulpbijschulden.nl (voor herkennen van geldzorgen.

Wethouder Ed Mathijssen en Margret de Jong, voorzitter Vincentiusvereniging

Foto's:


0