Seizoensopening DuBOS

DEN DUNGEN – DuBOS start het nieuwe seizoen met een feestelijke seizoensopening. Die wordt gehouden op donderdag 31 augustus om 14.00 uur in de grote zaal van HRC Boer Goossens. Na ontvangst vanaf 13.30 uur met koffie of thee is er alle tijd om bij te praten, en uiteraard worden de lachspieren getest tijdens een gezellige buut. In de pauze is er tijd voor een hapje en een drankje. Aanmelden vooraf is nodig via de de nieuwsbrief van augustus.

DuBOS is tijdens de zomer vakantie actief gebleven. Zo is er weer, samen met de afdelingen van de KBO-Kring Maas-Dommel, de jaarlijkse Golfwedstrijd gespeeld. Ook kon men zich opgeven om deel te nemen aan een golf-clinic, om zo kennis te maken met het golven, voor wie dit alles nog onbekend terrein is. Ook was er een dagtocht richting Breda, waar het Hortensiavrouwtje en de basiliek bezocht werd in Oudenbosch.
In oktober staat er nog een dagtocht naar de Gelderse Vallei gepland.

Er zijn diversen mooie korte en lange fietsroutes gemaakt van ongeveer 30 of 60 km. Tot half oktober kunnen leden elke 2 weken een route meefietsen. Ook kan iedereen deelnemen aan het jeu de boules, dat elke donderdag en vrijdag vanaf 9.30 uur gespeeld wordt op de banen bij de basisschool De Wegwijzer.

Het is niet alles. DuBOS doet meer: Belangen behartigen van de steeds grotere groep 50+’ers, op allerlei gebieden. Niet alleen op het gebied van ontspanning, maar ook de zorg in bredere zin heeft de aandacht. Er zijn themabijeenkomsten over actuele onderwerpen, de woonscan werd geïntroduceerd om senioren langer thuis te laten wonen, ondersteuning bij persoonlijke vragen en het organiseren van een excursie of dagtocht.

De wekelijkse activiteiten bestaan uit; nordic walking, breien, yoga, bewegen op muziek, volksdansen, biljarten, wandelen, zingen, countryline dance, zwemmen, bodypump, en koersbal. Eens per 2 weken houdt DuBOS eeb haak-, en brei café, kaarten, en fietsen. Om de maand gaan de leden die dat willen uit eten in de regio. Ook de toneelmiddag, moederdagviering, jaarvergadering, kerstviering en de seizoenopening worden goed bezocht. Voor alle vrijwilligers organiseert de vereniging 1x per jaar een gezellige e/o actieve middag, als dank voor hun hulp.
Bent u geen lid, maar wilt u de seizoenopening graag bijwonen? De kosten voor het lidmaatschap tot eind december 2019 bedragen 10 euro per persoon, en voor de seizoenopening 5 euro. Neem dan nu contact op met de heer A. Blom via de mail: ablomdd@gmail.com

Foto's:


0