‘Signaal bij Haanwijk’

SINT-MICHIELSGESTEL – Liefhebbers van opera en kunst kunnen hun hart ophalen van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 augustus. Tijdens Theaterfestival Boulevard is het gebied ten zuiden van Out Herlaer, toneel voor de ingetogen muzikale openluchtvoorstelling ‘Signaal bij Haanwijk’. Een fascinerende klankvertaling van dit landschap, waarin de bezoeker wandelend kan genieten van een één kilometer lange landschapsopera.

Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk brengt na de compositie ‘Signaal aan Zee’ op Terschelling vorig jaar – die zo’n 10.000 bezoekers mocht ontroeren – zijn openlucht voorstelling naar Brabant, onder de titel ‘Signaal bij Haanwijk’. Tijdens deze zogeheten ‘woudopera’ kunnen bezoekers wandelend ervaren hoe het landgoed Haanwijk wordt vertaald in klanken. De muzische mens en de natuur reiken elkaar hier de hand in een transformerend proces. Een proces dat aansluit bij de natuurbeleving en missie van Brabants Landschap: ‘dichtbij huis’ – op dezelfde locatie – van de Brabantse schilder Leon Adriaans in zijn ‘zoektocht naar de ziel’. Voor meer informatie zie www.strijbosvanrijswijk.com.

Kosten en aanmelden

De voorstelling begint om 20.45 uur en duurt ongeveer 70 minuten. Kaarten inclusief pendeldienst kosten €18,- per persoon (beschermers van Brabants Landschap betalen €15,- per persoon, maximaal 4 kaarten per persoon) en verkrijgbaar via www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-4337/signaal-bij-haanwijk/. Voorafgaand aan de voorstelling is er de mogelijkheid om bij Mieke Lens van Huize Haanwijk vanaf 18.30 uur een 2-gangendiner te nuttigen met bijpassende wijn, thee of ijswater. Dit complete arrangement is te reserveren via info@meal.nu of 06 306 44 300.
Na afloop van de voorstelling worden de bezoekers met dezelfde pendeldienst teruggebracht en is er ruimte voor een drankje bij Mieke Lens. In verband met de zeer beperkte parkeercapaciteit adviseert de organisatie bezoekers om zoveel mogelijk met de fiets of pendelbus naar Haanwijk te komen (vol = vol).

Parkeren (auto en fiets): tegenover Buitenlokaal Haanwijk in het weiland, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel

Out Herlaer

Nergens in Nederland is z’n markante overgang van een middelgrote, oude cultuurstad naar een rijk geschakeerd cultuurlandschap als ten zuiden van ’s-Hertogenbosch. Out Herlaer, een monumentale boerderij, met opstallen wordt door Brabants Landschap herontwikkeld om cultuurhistorisch erfgoed te behouden en in te zetten als inspiratieplek.
Brabants Landschap: natuur- en cultuurbescherming is en blijft mensenwerk
De prachtige provincie Noord-Brabant, met haar diversiteit aan landschappen, is nog het thuis van vele vrij levende planten- en diersoorten. Dit komt onder andere doordat Brabants Landschap ruim 18.000 hectare bos, heide, ven, zandverstuiving, beek- en rivierdalen, landgoederen, boerderijen, forten en kastelen met zorg beheert. Daarnaast zet Brabants Landschap zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit buiten de beschermde natuurgebieden. Een groot netwerk van enthousiaste vrijwilligers helpt mee met de bescherming van weide- en akkervogels, uilen, amfibieën en vleermuizen.

Voor €1,25 per maand helpen mensen al om onze waardevolle natuur te beschermen. Voor meer informatie zie www.brabantslandschap.nl.

Signaal bij zee, een eerdere voorstelling van Strijbos en Van Rijswijk

Foto's:


0