Streven is 90 kilometer per dag

ROSMALEN – Een mooi voorbeeld van hoe internet inspirerend kan werken. Luke van Roosmalen (19) volgt een opleiding voor interieurontwerper. Na een stageperiode bij Verel Interiors Expo Retail in Empel mocht hij daar blijven werken naast zijn opleiding. Met zijn longboard gaat hij naar zijn werk. Net voor het einde van zijn schoolvakantie onderneemt hij eerst nog een tocht van 452 kilometer alvorens zijn studie weer op te pakken.

Door Corrianne Schijvens – van Hassel

Luke van Roosmalen: “Een longboard is een groot skateboard wat voor langere afstanden gebruikt wordt. Al steppend ga ik met dat board op pad. Op YouTube kwam ik filmpjes tegen van mensen die lange afstanden aflegde met hun longboard. Dat is gaaf, dat wilde ik ook en zo ontstond het idee om van de Eiffeltoren naar Villa Pardoes te steppen. Ik vertrek op 18 augustus in Rosmalen en hoop op 19 augustus bij de Eiffeltoren te kunnen starten. Ik kan eigenlijk geen reden aangeven waarom ik de Eiffeltoren als beginpunt genomen heb. Het einddoel Villa Pardoes heeft wel een reden, want daar zamel ik sponsorgeld voor in. Villa Pardoes vind ik een mooi initiatief. Ik kwam op het idee voor een sponsoring aan Villa Pardoes door het programma van Beau van Erven Doren, Five Days Inside. Ik heb de aflevering gezien dat Beau bij Villa Pardoes geweest is. Daarna heb ik contact met Villa Pardoes gezocht en ze waarderen mijn actie zeker.”

452 kilometer

De route die Luke moet gaan afleggen is 452 kilometer lang. Hij volgt voornamelijk fietspaden via Google Maps. Luke: “Mijn doel is 90 kilometer per dag. Of dat gaat lukken weet ik niet, dat is afwachten. Mijn conditie is in ieder geval goed, ik heb er niet extra voor getraind. Ik ben al een keertje op mijn longboard naar Nijmegen geweest naar een vriendin. Over die 43 kilometer deed ik toen 2,5 uur. Een zelfde snelheid ongeveer als iemand dat op de fiets af kan leggen. Waar ik slaap weet ik ook nog niet, dat is afhankelijk van de kilometers die ik op een dag maak. Ik wil wel gebruikmaken van B&B’s.” Luke wil vroeg opstaan iedere dag en dan zo snel mogelijk op pad. Af en toe neemt hij een kleine pauze om wat te eten en te drinken en vervolgens weer verder te gaan.

Volg Luke

Luke heeft voor dit avontuur een Facebookpagina aangemaakt. Hij probeert deze pagina dagelijks te updaten zodat hij te volgen is tijdens zijn tocht. Hij kan maximaal 1 week onderweg blijven in verband met het begin van het nieuwe schooljaar. Reacties krijgt hij genoeg, hele positieve, maar ook zijn er mensen die niet geloven dat hij dit gaat doen. Zo is zijn oma het niet met dit avontuur eens, die vindt het niet nodig dat hij deze tocht gaat maken.

Sponsoring

Ondanks dat Luke inmiddels onderweg is met zijn longboard is sponsoring nog altijd heel welkom. Via Social Media heeft hij al de nodige toezeggingen gehad en ook zijn moeder helpt hem daarin door een actie onder haar klanten te houden. Het geld van de eerste toezeggingen begint langzaam binnen te komen. Wanneer hij aankomt bij Villa Pardoes is dus vooraf niet bekend. Dit maakt hij tijdig duidelijk via zijn Facebookpagina. Wilt u Luke ook helpen om geld voor Villa Pardoes op te halen dan kunt u hem benaderen via www.facebook.com/longboardenvoorvillapardoes

Foto's:


0