10 september 2019

7 Judoka’s Judoclub Berlicum naar NK senioren

BERLICUM – Voor Judoclub Berlicum begon het nieuwe wedstrijdseizoen serieus. Het eerste toernooi voor de senioren is meteen het kwalificatietoernooi voor het Nederlands kampioenschap. De eerste acht plaatsen zich via het NKT voor het NK op 29 september in Almere.

In de klasse tot 57 streden Lois van Lijssel en Esmeralda Puts. Zij bereikten beiden de halve finale. Lois wist deze te winnen, en mocht daarna tegen Lo a Noe, die gewonnen had van Puts. In de finale was deze judoka ook te sterk voor Van Lijssel en versloeg haar met ippon. Esmeralda kwam via de herkansing nog sterk terug en behaalde een bronzen plak.
Leonie van Gastel kwam uit bij de dames tot 70 kilo, altijd een druk bezette gewichtsklasse. Zij verloor haar eerste partij, maar wist via de herkansing beslag te leggen op een zevende plek en dus een ticket voor het NK.
Bij de heren tot 66 kg wist Jari Vorstenbosch 3 partijen op rij te winnen met ippon, hij verloor de halve finale op waza ari, maar haalde daarna overtuigend het brons binnen. Jan Verhoeven begon met een winstpartij maar wist niet tot de laatste 8 door te dringen.
Bobby Goedhart, vorig jaar nog derde op het NK, verloor zijn eerst partij van de latere kampioen. Via de herkansing, waar hij 4 mooie ippons scoorde, wist ook hij zich nog te plaatsen voor het NK. Tyl van Gestel eindigde een klasse hoger als 12e.
Yonathan van Stroe, mocht ook na een verliespartij, direct naar de herkansing. Hier wist hij zich goed te herstellen en eindigde als vijfde.
In een aantal klassen waren minder dan 8 deelnemers, deze zijn dus automatisch geplaatst voor het NK. Dit zijn Suzanne Zegers en Diana Saukel.