02 september 2019

Ferrie Verhoeven ‘Geffenaar van het jaar 2019’

GEFFEN – Op een bomvol dorpsplein is Geffenaar Ferrie Verhoeven zaterdag jl. uitgeroepen tot ‘Geffenaar van het jaar 2019’. Traditioneel op de vooravond van het grote Effe noar Geffe spektakel vindt jaarlijks de bekendmaking plaats nadat de nieuwe beoogde ‘Geffenaar’ feestelijk met alle egards en hoogheden van huis is opgehaald. De vele aanwezige wachtende belangstellenden op het plein kijken rond de klok van negen/tien uur reikhalzend uit naar de feestelijke stoet die wordt voorgegaan door harmonie W.I.K.

Gilde

Ferrie Verhoeven: Een bevlogen lid van het Sint Joris Gilde in Geffen. Hij was heel erg druk met de voorbereidingen van de speciale expositie/tentoonstelling die het Gilde zou presenteren op de zondag. Vanwege die drukke werkzaamheden zou hij de titel bijna aan hem voorbij hebben laten gaan. “Maar, Geffen heeft mij uitverkozen. Die eer kan ik niet voorbij laten gaan”, was zijn, overigens terechte, redenatie.

Stille kracht

Ferrie is een man die werkt in de luwte, liefst op de achtergrond. Hij kreeg de meeste stemmen die verenigingen en maatschappelijke organisaties mogen toekennen. Vooral zijn inzet op de achtergrond en vele verdiensten in het Geffense maakt hem ‘de Geffenaar van het jaar’. Naast het Gilde zet Verhoeven zich in als archivaris van de kerkgemeenschap, fotograaf voor parochie en heemkundekring, lid van het kerkbestuur en stamboomonderzoeker. Wethouder van der Sloot was aanwezig om hem de versierselen en de bijbehorende onderscheiding uit te reiken.

Felicitaties

Wat volgt is een heuse receptie op het plein waar vele Geffenaren Ferrie en Hetty kwamen feliciteren. “Het was een onvergetelijk moment. Om nooit te vergeten. Gelukkig dat ik ja heb gezegd. De gehele zondag tijdens de markt heb ik zo veel en zo’n fijne reacties mogen ontvangen. Dat was heel erg warm. Een hele dikke dankjewel daarvoor”, aldus onze nieuwe Geffenaar.

Foto's:


PPP