Geen derde directeur ambtenarenapparaat

SINT-MICHIELSGESTEL – De vacature die met het vertrek van MijnGemeenteDichtbij-directeur Philip Bosman is ontstaan, wordt voorlopig niet ingevuld. De secretarissen van Boxtel en Sint-Michielsgestel vormen de komende twee jaar samen de directie van de ambtelijke fusieorganisatie van beide gemeenten. Dit besluit is genomen na goed overleg met de OR en met de besturen van Sint-Michielsgestel en Boxtel.

De leiding van MijnGemeenteDichtbij (MGD) komt in handen van secretaris Astrid Kraal uit Boxtel en Marloes van Rijswijk uit Sint-Michielsgestel. Beide secretarissen hebben veel vertrouwen in de nieuwe directieopzet. “Uiteraard gaan we de taken van Philip goed verdelen. We denken dat we dit met ondersteuning vanuit de ambtelijke organisatie op een goede manier kunnen opvangen. Hoe het er precies uit gaat zien, weten we nu nog niet. Wat ons betreft staan twee dingen wel vast. Ten eerste dat we de klus met elkaar gaan klaren. En ten tweede dat het hier goed werken is én blijft.”

Tijdelijk

Bij de start van MijnGemeenteDichtbij is geformuleerd dat de organisatie in principe geleid wordt door een tweehoofdige directie. De besturen hadden de mogelijkheid daar tijdelijk een derde directielid aan toe te voegen. Aan die constructie is nu voorlopig een einde gekomen.

Over twee jaar evalueren de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel hun ambtelijke fusie.

Foto's:


0