Gezellige fietstocht met een feestje

GEFFEN – Sinds enkele jaren zetten Geffense verenigingen gezamenlijk een activiteit op. En met succes! Je verstrekt elkaar, krijgt respect voor elkaars talenten en kwaliteiten en ook de publieke belangstelling groeit. Het Zwengelfeest is een voorbeeld van Samen maken we er meer van. Op zondag 15 september zijn maar liefst vijf verenigingen betrokken bij dit festijn met gratis entree. Goed Gevoel Geffen zet weer een fietstocht uit.

De start is op het kerkplein tussen 10.30 uur en 11.30 uur en de route is ca. 40 km. Bij het Zwengelfeest bij de molen wordt een loterij gehouden. De opbrengst komt ten goede aan de Geffense jeugd. Naast Goed Gevoel Geffen zijn ook Ecopoll, het gilde, de jeu de boules vereniging en de Pompzwengels aanwezig op het Zwengelfeest.

De Pompzwengels

De Pompzwengels openen het Zwengelfeest bij molen Zeldenrust vanaf 13.00 uur. Gezellig aankomen dus, als je gefietst hebt. Daarna treden de gastkapellen Morava uit Tilburg en de Aalander Muzikanten uit Bakel op. Tijdens het Zwengelfeest zullen Antoine Schuurmans (tenorhoornist en trompettist) en Maninka van Rooij (flugelhoorniste en trompetistte) gehuldigd worden vanwege hun zilveren lidmaatschap.
Onze blaaskapel timmert aan de weg. Terwijl soortgelijke blaaskapellen kampen met vergrijzing in het ledenbestand zijn de Pompzwengels jong als nooit tevoren, muzikaal onderscheidend met Moravische en Böhmische muziek, actief en ondernemend.

MuziekMaten

Sympathisantenclub de MuziekMaten is een succes gebleken. Veel liefhebbers hebben ook dit jaar weer een bijdrage toegezegd en daarvoor willen de Pompzwengels jullie bedanken! Door alle inkomsten van de ‘MuziekMaten’ hebben ze dit jaar nieuwe kleiding en een geluidsinstallatie kunnen kopen, waarmee ze heel blij zijn!
2019 is een feestjaar: ze vieren hun 55-jarig bestaan. Dit hebben ze gevierd in Willingen (Duitsland) waarbij op grote hoogtes de zwengelklanken te horen waren in het bergachtige gebied (zie foto).
Op zondag 15 september lekker zwengelen, zwieren, zweten en misschien een beetje zwijmelen na afloop van een gezellig Zwengelfeest met een Goed Gevoel!

Foto's:


0