Jonge Rosmalense lifesavers succesvol bij NK Ocean

ROSMALEN – Op zaterdagochtend 7 september stonden 17 jeugdleden van Redding Brigade Rosmalen al vroeg in de ochtend bij het clubhuis om naar Rotterdam af te reizen voor de Nederlands Kampioenschappen Ocean. Onder een dreigende lucht hebben de jonge lifesavers (in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar) op het strand en in het water van de Zevenhuiserplas hun krachten gemeten tegen meer dan 60 andere deelnemers.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap werd er individueel gestreden op de onderdelen beachflags, boardrace, run swim run en de oceanman.Bij al deze onderdelen worden een aantal vaardigheden van een lifesaver getoetst. Zo zit er in het onderdeel beachflags, reactiesnelheid, kracht, overzicht en snelheid. Als deelnemer lig je samen met je concurrenten op je buik in het zand met je voeten naar het speelveld. Aan het einde van het speelveld, 20 meter verder staan er zogenaamde flags. Er is altijd 1 flag minder dan het aantal deelnemers. Nadat de scheidsrechter heeft gefloten voor de start, sta je zo snel mogelijk op, draai je om en sprint je naar de flags. Degene zonder flag valt af. De andere individuele onderdelen in het water waar naast een goede conditie, tactisch nadenken en goede techniek ook nog aan de sporter gevraagd wordt om goed te oriƫnteren om in een zo recht mogelijk lijn het parcours af te leggen al zwemmend of op een board.

Nederlandse Titels

Ondanks meerdere buien tussendoor en een wat lagere temperatuur streden de jonge Lifesavers dapper door. Enkele ouders hadden het initiatief genomen om tussen de middag een lekker bakje soep op te warmen. Helaas werd het weer na de middag slechter. Hierdoor konden niet alle teamonderdelen afgewerkt worden. Ondanks dat deze competitie niet werd afgerond wisten de ploegen van de Redding Brigade Rosmalen ook op deze teamonderdelen uitstekend te presteren.
De Rosmalense lifesavers hebben een superprestaties weten neer te zetten. Zij hebben allen samen bij de individuele onderdelen maar liefst 8 Nederlandse titels weten binnen te halen. Waarvan 3 op de beachflags, 3 Nederlandse titels op de boardrace en 2 Nederlandse titels op de oceanman (een zeer zwaar onderdeel waarin je achter elkaar een ronde moet boarden, zwemmen, hardlopen, boarden en sprinten naar de finish).
Bij de teamonderdelen wisten 2 Rosmalense ploegen de Nederlandse titel binnen te halen. In totaal gingen de jonge lifesavers met 10 Nederlands Kampioenschappen, 7 keer een 2e plaats en 3 keer een 3e plaats richting Rosmalen.
Het Ocean seizoen werd afgesloten met een gezellige BBQ waar niet alleen de Nederlandskampioenen van afgelopen NK Ocean, maar ook van de eerdere NK estafette voor ploegen in het NK individueel, nogmaals werden gehuldigd.

Foto's:


0