KC De Terp na verbouwing klaar voor de toekomst

ROSMALEN –Sinds 1 augustus 2018 zijn de basisscholen De Borch en De Overlaet samengevoegd tot Kindcentrum De Terp. Het opknappen van het pand begon al 2,5 jaar geleden met het vernieuwen van de kozijnen. Inmiddels heeft het hele onderkomen een metamorfose gehad en zijn de twee panden, samen met kinderopvang tot één geheel samengevoegd

Door Corrianne Schijvens – Van Hassel

Na een volledige renovatie is de laatste fase van de verbouwing op kindcentrum De Terp voltooid. Nadat de lokalen, werkruimtes en leerpleinen opnieuw ingericht en opgeknapt zijn, is de scheiding tussen de voormalige scholen nu helemaal opgeheven. De tussenruimte is onlangs in gebruik genomen door de buitenschoolse opvang (Kanteel Kinderopvang). Jolande Bastmeijer, directeur kindcentrum licht toe: “Deze ruimte is in dezelfde sfeer ingericht als de rest van het gebouw zodat het één geheel is geworden en het gebouw nu functioneert als één kindcentrum.”

BSO

Onderwijs en opvang werken samen als 1 team. Ze ondernemen veel gezamenlijke activiteiten zoals een sponsorloop, waarvan een gedeelte van de opbrengst naar Samenloop voor Hoop is gegaan. Jolande: “We willen graag nog nieuwe schoolshirts aanschaffen voor de buitenschoolse activiteiten en daar doet de opvang ook aan mee. Verschillende werknemers van de BSO zijn bij ons op school werkzaam als onderwijsassistent. Hierdoor zien de kinderen ze de hele dag en dat geeft rust en vertrouwen in de buitenschoolse opvang. Wij blijven in dit gebouw en zijn heel blij met het eindresultaat. Dit is een fijn gebouw met mooie ruime lokalen.”

Ontdektheater

Jolande: “We werken hier op ons kindcentrum thematisch en groepsdoorbrekend. Zo werken diverse leerjaren samen aan een project. Dan zijn de kinderen al lerend en ontdekkend bezig. We proberen zoveel mogelijk alle vakken te integreren binnen het thematisch werken. Binnenkort wordt ook het ontdektheater ingericht, zodat kinderen met programmeren en robotica aan de slag kunnen tijdens het thematisch werken. Daarnaast hebben we ook nog een nieuw leestheater. Deze ruimte is ingericht als bibliotheek en doet dienst als theater. Hier geven alle groepen twee keer per jaar een theatervoorstelling aan ouders, familie en leeftijdsgenoten.“

Oudervereniging

Een van de grootste pluspunten van het kindcentrum is in de ogen van Jolande de oudervereniging. “Er is een grote betrokkenheid van de ouders en we krijgen er veel hulp van. De grote oudervereniging organiseert voor alle kinderen van opvang en onderwijs samen de festiviteiten en evenementen zoals Kerst, Sinterklaas, Carnaval en met als grootste klapper het eindejaarsfeest”, stelt ze.

Na de fusie en de verbouwing is De Terp nu klaar voor de toekomst. Er is een goede afstemming gevonden tussen de verschillende teamleden, ze fungeren als 1 team en ze zitten met z’n allen inmiddels op 1 lijn. Jolande: “Het voelt inmiddels ook als één groot team met een grote passie voor onderwijs en kinderen.”

Ruimte in het verbouwde kindcentrum

Foto's:


0