Krachtige trekpaarden in Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER – De finale van de Power Horse Competition vindt op 21 en 22 september plaats vinden op het prachtige terrein van Ruitersportvereniging en Ponyclub De Valianten, aan de Heibloemsedijk 10B in Heeswijk-Dinther.

De Power Horse Competition is een twee daagse wedstrijd voor trekpaarden met een gewicht van minimaal 650 kg en er worden meerdere wedstrijden inclusief een finale in het zomerseizoen gereden.

Op zaterdagochtend begint de dressuur aangespannen. In de middag beginnen de aanspanningen aan de afstandsrit, een rit van ongeveer 7 km door de omgeving er moet dan in een bepaald tempo gereden worden en op een precieze tijd gefinisht worden. Na de afstandsrit staan er op het terrein 4 spectaculaire hindernissen waar de aanspanningen op een bepaalde volgorde doorheen rijden in een zo snel mogelijke tijd.

Proeven

De volgende dag starten de deelnemers in de ochtend met de trekpaardproeven, 4 proeven waarin de paarden objecten slepen over een bepaald parcours. Dit kan een boomstam of een slede zijn. Tijdens deze proeven is de rust en nauwkeurigheid van de paarden erg belangrijk. Tijdens of na de trekpaardenproeven wordt er gestart met de vaardigheid, een parcours tussen pionnen door. In de middag wordt er Kies uw Punten of spiegelparcours gereden waarin de snelheid van het paard en de stuurkunsten van de menner erg belangrijk zijn. Aan het eind van de middag is er een slotshow met authentieke rijtuigen en vindt de prijsuitreiking plaats.

Naast de wedstrijd is er op het terrein genoeg te beleven, alle twee de dagen start de wedstrijd plm. 10.00 uur. De entree is gratis.
Tijdens dit weekend is het kolossale en robuuste trekpaard met zijn krachtige maar rustige uitstraling het middelpunt en belooft het een aantrekkelijk en mooi evenement te worden.

Zie voor meer info www.powerhorsecompetition.nl.

Foto's:


0