04 september 2019

Maliskamp 1 makkelijk langs RKKSV

MALISKAMP – Onder een stralend zonnetje ging op 1 september de bekercompetitie van start voor Maliskamp. Het werd meteen een dorpsderby met RKKSV als tegenstander. Om 16.15 uur bleek Maliskamp duidelijk de betere en won verdiend met 1-4.

In het 1e kwartier van de wedstrijd was Maliskamp nog wat bleekjes en wist de tegenstander gelijke tred te houden, zonder tot grote kansen te komen aan weerszijden. Daarna nam Maliskamp het heft in handen wat resulteerde in een 0-1 voorsprong via Lauran de Bekker die met een fraaie volley afrondde. Meteen na de aftrap veroverde Maliskamp de bal weer en trok opnieuw ten aanval. En weer trof het doel, nu door spits Gunther van Meurs.
Direct na rust wist Gunther opnieuw het net te vinden en bleek de wedstrijd beslist. Halverwege de 2e helft wisselde trainer Willem van den Berg de hele voorhoede door Sonny Cayaux, Gunther en Kevin Paxton te vervangen voor Jordy Konings en de teenagers Wessel Pelzer en Giovanny Slagter. De jeugd kon weer belangrijke ervaring opdoen. Stijn Schulte zorgde ondertussen nog voor een 0-4 voorsprong waarna in de slotminuut RKKSV uit een terecht toegekende strafschop nog kon tegen scoren. Al met al een ruime overwinning waardoor we nu aan kop gaan in de bekercompetitie. BVV won uit bij BMC met 3-4. Komende zondag zijn de Berlicummers onze volgende tegenstander, thuis om 14.30 uur. De Maliskampers zien hun supporters graag het team komen aanmoedigen.