“Mijn lot, mijn vechtlust” :

HEESWIJK-DINTHER – Mijn lot, mijn vechtlust. Het is de titel van de voorstelling waarin Nasrin Hamidi haar levensverhaal met je deelt. Het lot bepaalt waar je ter wereld komt en het lot bepaalt wie en wat invloed op je leven heeft. Je eigen vechtlust bepaalt vervolgens in hoeverre je het wilt en kunt beïnvloeden. De voorstelling vindt plaats op woensdag 18 september om 20.00 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. De entree bedraagt € 10,- Aanmelden voor kaarten is noodzakelijk. Dit kan via een e-mail naar: berne-anders@abdijvanberne.nl

De Afghaanse vluchtelinge Nasrin Hamidi vertelt in deze voorstelling haar levensverhaal. Het is het verhaal van haar zoektocht naar de vrijheid, voor haar en voor haar kinderen. Het was haar lot te moeten vluchten uit Afghanistan voor de oorlog en voor het geweld. Haar vechtlust verhaalt over de kracht en overlevingsdrang van mensen op de vlucht. Ze laat zien hoe ze haar leven uiteindelijk weer oppakt. In 1997 is zij samen met haar drie kinderen naar Nederland gevlucht. Later kwam ook haar man naar Nederland en het gezin was compleet. Om het vluchten en het verlies van haar land te kunnen verwerken, vond ze schrijven de beste manier daarvoor.“
Nasrin Hamidi heeft in Kazakhstan filosofie gestudeerd en in Afghanistan als docente gewerkt. Op vrijwillige basis gaf zij les over vrouwenrechten om onder andere prostituees de mogelijkheid te bieden een ander leven te begin­nen. In de voorstelling zorgt haar zoon Hermes voor een muzikale omlijsting. Regie en productie zijn in handen van Jan Grosfeld.
Nasrin is gezegend met een juiste dosis vechtlust. Haar strijd was vaak hard, oneerlijk en vooral emotioneel zwaar. Niet te bevatten voor ieder die in vrijheid geboren is en nooit te maken heeft gehad met oorlogsgeweld en onderdrukking. Voor Nasrin is deze voorstelling een nieuwe manier om haar verhaal te vertellen. Daarbij zal ze ook enkele van haar gedichten voordragen. Gedichten die de kern in zich dragen van de emoties op dat moment in haar leven.

Foto's:


0