Muziek, variété en ander vermaak tijdens Gésselse Kermisfeesten

SINT-MICHIELSGESTEL – Naast een ritje in een attractie, iets lekkers of het wagen van een gokje kan iedereen zich tijdens de kermis in Sint-Michielsgestel van zaterdag 21 september t/m dinsdag 24 september ook onderdompelen in de feestvreugde van de Gésselse kermisfeesten in de speciaal voor de gelegenheid neergezette spiegeltent op het Petrus Dondersplein. Het bomvolle programma heeft voor elk wat wils. Van een bingo tot ‘Unne Bonte Kermis’ met het multishowteam, de Bossche band Paul Perry en de Ceders, Frankie’s Combo, zanger Bas, kermisvariété en natuurlijk De Michaëldag en nog veel meer. De toegang is bij alles gratis.

 

Door Wendy van Lijssel

Al voor het 9e jaar worden tijdens de kermis in Sint-Michielsgestel onder de vlag van de Gestelse Pomp ook De Gésselse Kermisfeesten georganiseerd. Iets wat, zo dient ook gelijk benadrukt te worden, slechts mogelijk is dankzij de inzet van Pomphouders die vrijwillig hun handjes laten wapperen. Er ligt weer een indrukwekkende lijst vermakelijkheden klaar. “Zaterdag ontvangen we om 13.00 uur de ouderen uit verpleeghuizen en zorgcentra voor een kermisbingo onder leiding van Richard Schuurs. In de avonduren wordt het ‘Unnen Bonte Kermis’ met het interactieve, muzikale Multishow-team van Nancy van Heeswijk. Die zorgt voor een bruisend en hilarisch geheel aan de hand van een keur van thema’s die variëren van dj, rock ’n roll, top-40, hardrock en schlagers”, vertelt Noot de Kort, voorzitter van De Gestelse Pomp. Zondag zet de Bossche band Paul Perry en de Ceders de tent op zijn kop met muziek uit de jaren ’50-, ’60 en ’70 en kan er een dansje gewaagd worden.

Michaëldag

De Kort is een kermisliefhebber pur sang. Vanaf 2006 organiseert hij al een Michaëldag op kermismaandag. Een bijeenkomst waarbij kermisweetjes, muziek en gezelligheid hand in hand gaan en één die naadloos overgaat in het matinee. Ook dit jaar komt er in razend tempo vanaf 10.00 uur van alles voorbij. “Chris Reemer vertelt over de cakewalk die zijn familie al 100 jaar exploiteert. Kermishistoricus Hennie van Oers vertelt iets over de kermis in oorlogstijd. Het transport met vrachtwagentjes of paard en wagen was destijds onmogelijk omdat de Duitsers dit (vaak) in beslag namen. Vervolgens werd alles vervoerd per boot”, licht Noot een tipje van de sluier op. De vraag hoe het komt dat kermis en paling eten op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn, wordt beantwoord door Jan de Graaf. Het kermismuseum van Jurgen Brants en ook de budgetkermis van Robert Martens worden toegelicht. Zanger Bas neemt na afloop het roer over in aanloop naar het matinee om 13.00 uur met de Dungense coverband Plug & Play.

Theater

De Gésselse Kermisfeesten worden op dinsdag vanaf 13.30 uur besloten met de dansmuziek van
Frankie’s Combo en een grand finale vanaf 20.00 uur. “Dan hebben we een gevarieerde theatershow met zang van Louise uit de Voice Kids, cabaret van Jesper Kapteijns, een koorddansact van Ronja, muziek met Brassband Be Brass, dans van Busty Burlesque en Dirk van Hamond die in de huid kruipt van Elvis”, somt Noot tevreden op. Hij vindt het belangrijk om de plaatselijke kermis middels deze feestelijkheden nog meer glans te geven. Noot resoluut: “We verbinden mensen op deze manier. Ze ontmoeten elkaar en hebben het gezellig. Dat is precies waar het om gaat.”

Foto's:


0